1. heinäkuuta 2013

Taapero juo huonosti

Pullot, termospullot ja mukit retkelle!
Kuva: Babyshop.com

Meidän kohta kaksi vuotias neiti juo tosi huonosti mitään , tosi huonosti tarkoittaa, että nestettä ei mene edes desiä / ateria. Loppu kevään flunssasta johtuen myös mehu tuli turhan tutuksi (seli seli ) ja nyt onkin vielä hankalampaa saada maito maistumaan. Tällä viikolla hankittiin jo kaakao - jauhoa ( ei siis löydy normisti meidän kuivamuona kaapista ) avuksi , mutta ei sekään oikeen auttanut, veikkaan , että maito maistui läpi liikaa. En siis tiedä mitä tehdä näin helteillä? Ei viitsisi tarjota vain maitoa tai vettä kun ne ei maistu kuitenkaan, puistoreissulla siis olenkin antanut pillimehun joka menee. Mutta tuntuu , että kun hän aikansa odottelee, tuupaten mukin, pullon, lasin aina aterialla pois, saa hän lopulta mehun. Eikä sitä mehuakaan niin paljoa mene. Tyttö joi vielä kuukausi sitten tuttipullosta, mehua tai vettä ;) mutta nyt hänelle ei pullo enää kelpaa ( Onneksi jee jee!! ) Oli jo ilman pulloa reilun vuoden iässä, mutta veljen synnyttyä halusi pullonsa takaisin sattuneesta syystä...

Jos teillä kanssa äidit on mitään kokemusta tai vinkkejä niin kertokaa. Erilaisia juomapullojakin ollaan näin helteellä kokeiltu. Ei vaan passaa ku mehutetra , lasista juominen silloin tällöin joo, mutta nestettä menee vain muutamia hörppyjä aterian päälle. Onko se OK? Mietinkö turhaan, niinkuin aina esikoisen kohdalla.
Meidän isihän ostaa rakkaudella mitä vaan tytölleen ( melkein ) , mut on hänkin jo kohta vararikossa, jos koitetaan joka ikinen lasi / pullomalli :D 

Tuossa kollaasissa on muuten ihan kivoja juttuja varsinkin kesän piknikeille. Kuvatekstistä shoppaamaan, jos teillä tarvitaan. Taitaa olla kivassa alessakin ;) 

Onneksi meidän neidille maistuu keitot , soseet joissa paljon nestettä , jugurtit yms. mut on tuo vähän epänormaalii kun ei juo. Ei vaippaankaan tuu mitään äärettömiä pissamääriä, kuin öisin. ( No nyt meni jo vähän liian vaippa-jutuksi , joten parempi lopettaa ) 

Kivaa iltaa kaikille <3

8 kommenttia:

 1. Meillä otettiin myös vähän takapakkia melkein kaikessa kun pikkuveli synty. Loppui nukkumiset omassa huoneessa, vaati nukuttajan, sanat jäivät, syömiset ja kaikki takkus. Pullo tuli meillekin hetkeksi.
  Helteillä on kyllä paha jos ei neste mene, meillä menee maitoa myös huonosti aterialla. Menee yhdeks leikiksi, mutta kun ei syödä niin silloin menee maito :).
  Vesi maistuu lähinnä vain ihan pullosta, tai täpötäydestä lasista :). Mehuja me ei ole vielä annettu, mutta jos ei nesteet menisi niin tulisi annettua että saa edes jotain nestettä. Kuha on vain mahdollisimman sokeritonta, omaa mehua voisi tehdä. Tai helpommin itselle ainakin, toivoa isoltamummolta taas pöniköitä :)

  VastaaPoista
 2. Tiia: Kiitos kommentistasi. Ekaks tuohon pikkuveljen syntymään , meillä ei takunnut muu kuin et pullot kehiin ja huomion kipee neiti. Leikiksi menee tosiaan ruokailut, en tajua miksi , sillä mitään provosointia ei pitäisi olla. Ja kyllä, lasin on oltava aina täpötäysi , muutoin sanoo "lisää vettä , lisää mehua " jne. Mikä tuossakin ON ? :DD Ja joo, mehut on noita sokerittomia, mut silti kai hamppilääkäri kieltää niitäkin...

  Mut luotan siihen et tarhassa sitten pakon edessä ja mallia ottamalla oppii tämäkin taapero. Jotain positiivista hoidonkin aloituksessa :)

  VastaaPoista
 3. Koita antaa vaikka vesimelonin palasia ja kurkkua jos tykkäis niitä syödä,jos sua huolettaa tuo nestepolitiikka. Tuo on varmaan joku vaihe joka menee sitten ohi... Ei se kyllä liian vähän nesteitä saa jos jaksaa leikkiä normaalisti ym. Meillä esikoinen on kans huono juoja, ollut aina. Mehut on tietty huonoja oli niissä sokeria tai ei, mutta sitte se on vähän geeneistä kiinni kellä ne hampaat sattuu menemään. Meillä ei saa lapset mehua kun joskus vaan ja toisella tytöllä on hampaissa kiilteessä kulumaa, muilla ei. Mulla tosin on ollut pikimustat maitohampaat penskana :)

  VastaaPoista
 4. Voihan sitä maitoakin kokeilla juoda pillillä lasista ruoan yhteydessä. Janojuomaksi vesi ja pillimehun saa vain silloin tällöin. Tiukkana pitää olla. Pöydästä poistutaan sitten, kun on esim. viisi kulausta maitoa juonut, yhdessä voi vaikka laskea ja hurjat kehut sen jälkeen.

  -lastenneuvolan terkkari-

  VastaaPoista
 5. Meillä on kanssa ollut neiti joka juo todella vähän. Parhaiksi on koettu erilaiset pillimukit (näitä kannattaa säästellä sellaisiin hetkiin kun todella tarvitsee nestettä - siis helteille). Menee raikas kraanavesikin:) Sadepäivinä juurikin noi paljon nestettä sisältävät hedelmät/vihannekset (ja soseet). Meillä on käytetty uhkailua (joutuu sairaalaan jos ei juo tarpeeksi), "lahjontaa" (näytä osaatko juoda isojen tyttöjen mukista) - kyllä se siitä:)

  VastaaPoista
 6. Lumia: Joo kaikki ruokaa maistuu , myös nuo raikkaat hedelmät , eli silleen ei ongelmaa :)

  Lastenneuvolan terkkari: Kiitos kommentista, pilliä ollaan laitettu maitoon veteen jne, heikoin tuloksin , tyttö tietää mitä haluaa :) Tuo viisi kulausta on nyt uusi tavoite-juttu :) Ja tosiaan kannustusta ja sitä ei ole kyllä puuttunutkaan , on hurrattu sillekin kun vedet kaatuu rinnuksille, kun kuitenkin yritys oli hyvä :)


  Anonyymi: Jotenkin tyttö sulkee korvansa ruokailu tilanteessa , eikä ota kuuleviin korviinsa uhkailua... Pitää vaan jatkaa ja jatkaa.. Kiitos kommentista!

  VastaaPoista
 7. Meillä on ollut vaan näitä huonosti syöviä lapsia, itse tulee hurauteltua kaikkea smoothieksi kun niitä saa juoda pillillä :)
  Meillä on noita tupperin samba-mukeja joissa on kannessa pillireikä, ne on lasten suosikkeja.
  Olen myös helteillä antanut jääkaappikylmää kaakaota (kaura tai soija maitoista) joka on aika ruokaisaa. Olisiko sellainen mieluinen juoma?
  Tsemppiä kovasti! :)

  VastaaPoista
 8. Taina, Kiitos kommentista. Kultaista keskitietä tuskin löytyy yhdenkään yksilön kohdalla, mitä tulee lasten syömiseen tai juomiseen, kaikilla omat vinkeensä. Nuita tuppereita olen itsekin katsellut , mutta en hanki nyt mitään ennenkuin päästään edes joku askel eteenpäin. Mehua ei ole nyt saanut , mutta vesi korvaa maitoa, se on mulle vielä OK. Ja tuota kaakaoo tarjoillaan kans silloin tällöin , ettei ihan maidon saanti jäisi. Onneksi siis nuo jugurtit menee, mutta en tiedö saako kalkkia silti tarpeeksi , pitäisi kai seuraavaksi kokeilla juotavia jugurtteja nollalla sokeria.

  :) nää on näitä. Tsemppiä sinnekin.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3