20. lokakuuta 2013

Ikäerolla vai ilman?

Minä joskus teininä toivoin , että saisin isona kaksoset. Yksi helppo raskaus ja synnytys ja that´s it. Ei se ihan niin mennyt, vaikkakin molemmissa alkuraskauksien ultrissani siellä on näkynyt joku toinenkin epämääräinen haamu, möykky , istukan pätkä.  En tiedä olisiko helpomaa kahden ihan saman ikäisen kanssa, vaiko kahden alle kaksivuotiaan? Vai jaksaisiko sittenkin aloittaa kaiken alusta kun esikoinen menee esikouluun, niinkuin äitini.

Olen onnellinen kahdesta ihanuudesta. Jotka samistelivat oikein kunnolla.BOTH WEAR LEGGINS , TOPS / MINI RODINI


Meidän molemmilla lapsukaisilla on kiharat hiukset , siniset silmät ja muutenkin paljon samoja ulkonäöllisiä piirteitä. Luonteessa onkin sitten suurempia eroja , sekä asioiden oppimisessa ja kehityksessä. Valloittavia ovat molemmat tietysti , niinä rankempinakin hetkinä <3


Millaisia kokoonpanoja teidän perheistä löytyy?


34 kommenttia:

 1. Meillä ikähaitaria löytyy; pisin väli Tessalla (23v) ja Aapolla (1v 10kk)reilu 21v. ja lyhin Ellillä ja Sennillä (nyt 18 ja 18v) 1v3viikkoa;) Eemeli 13v ja Milla 12v eroa 1v 2kk; Nooa 6v ja Niilo 4v eroa 2v
  ja tosiaan hännänhuippuna Aapo, jolla Niilon kanssa 2v 9kk eroa:) Pysyitkö kärryillä:D?
  Ja kaikki ihan eri luonteisia, viisi nuorinta paljon toistensa näköisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin pari kertaa , niin pääsin kärryille ;) Ihania vauva spurtteja sinulla. Olet varmasti tehnyt hyvän päivä työn tuon katraan parissa <3


   Ihana kun jaoit <3

   Poista
 2. Meillä isosisko 11v ja sen pikkuveli 3v, ikäeroa kaksikolla 8v 4kk. Ihanaa, että on molemmat:) Lisää lapsia ei tule. Parasta on ollut, että lapsiperheen arkea eletään tälläkin ikäerolla ja että lapsista on valtavasti iloa toisilleen.Itse en ikinä olisi halunnut lapsia alle 3 vuoden ikäerolla (en vaan olisi jaksanut syöttämistä, juottamista, pukemista, kuluttamista jne) joten meillä on siis hyvä meille sopiva ikäero:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Minulla ja veljelläni on ikäeroa reilu 5 vuotta, seuraa oli kyllä toisistamme , mutta jotenkin koin sen isosiskona hankalaksi, liian pieni , liian nuori ja vieläpä poika ;) Nykyisin ollaan kuin parhaat kaverit <3 Jotenkin muistan aina toivoneeni sisarusta pienellä ikäerolla , joten kai se ajatus lähti omasta lapsuudesta ;)

   Joo , ja ei ole helppoa , toivon , että isompi meillä olisi oma-aloitteisempi , mutta selittelemättäkin on selvää , että minulla on kaksi vauvaa ;) Hihihhihh...


   Kivaa uutta viikkoa , kiva kun kerroit lapsistasi.

   Poista
 3. Hitsi näitä koneita: ei kuluttamista, vaan nukuttamista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukuttaminen on kyllä kuluttavaa ;)) Onneksi minulla on se onnen keiju matkassa , että lapset nukkuu hyvin ja usein nukahtaa ilman apuja :) <3

   Poista
 4. Ihanat samistelijat! Kuin kaksi marjaa. :)

  Meidän pojilla on ikäeroa päivälleen 1,5 vuotta. Minulla ja veljelläni on 1v2kk:n ikäero, varmaan siitä johtuen pieni ikäero omillakin lapsilla tuntui kivata ajatukselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai pojat :) Ihanat.

   Joo, kai ne omat toiveet on jo aikaisin valoistunut päähän miten ainakin toivoisi asioiden menevän. Mä toivoin lyhyttä ikäeroa, onneksi saatiin veli pian, oli vauva kuumekin kyllä kova silloin. Nyt hyvä.

   Poista
  2. Niin ja kiitos <3 Samistelu on ihanaa. Poika örkkäs vaatteilleen kyllä hyvin nopeesti. :)

   Poista
 5. Lyhyt ikäero on hyvä ja söpöjä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä , olen siihen jo vajaassa vuodessa hyvin tottunut , eikä se siitä miksikään muutu , <3 Hyvä niin. Kiitti Riikka.

   Poista
 6. Meillä on just se 6 vuotta ikäeroa, toisella on lähtenyt ylhäältä kaksi hammasta ja toisella on vain kaksi hammasta alhaalla, kuvastaa hauskasti siskosten ikäeroa. :D Mä oon tosi tyytyväinen näin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhehehe , minun ja veljeni kehitys taisi mennä kans juuri noin :) Ihanaa :)

   Kiva kun teille toimii noin <3

   Poista
 7. Meillä on viis pientä,vanhin täyttää joulukuussa 7v. Nuorin 7kk. Nuorimman ja vanhimman välissä olevat lapset ovat iältään 5v,3v6kk ja 2v5kk. Meillä on elämisen makua :-) monesti aikonu kommentoida kuin sulosia lapsia teillä on,eikai niille voi olla edes vihanen! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI ja vau. Ja voi kiitos<3333

   En minä vihainen ole koskaan ;)

   Poista
 8. Ihanat lapsukaiset niin söpösti samanlaisissa vaatteissa. Teidän tyttö tuntuu olevan oikea hymytyttö!

  Hauskaa miten mäkin ennen ekaa rakkauttani haaveilin että tulisipa kaksoset niin selviäisin yhdellä raskausajalla ja synnytyksellä. Noh, luontoäiti kuitenkin päätti toisin :) meidän lapsilla on ikäeroa 3v4kk ja me ollaan tykätty että se on ollut hyvä ikäero. Poika ollut taaperona ikiliikkuja niin mulla ei olis jalat ja kädet riittänyt kaksosten hoitoon tai kovin lyhyellä ikävälillä olevaan sisaruksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä tätä iPadin tekstinkorjausta... Eli ennen ensimmäistä raskauttani ei rakkauttani :)

   Poista
  2. Mä luin sen et RASKAUTTA silti :))

   Tyttö on kyllä aina ollut tosi hymyileväinen kun sille päälle sattuu...<3 Kyllä tässä meinaa kädet loppua, mutta onneksi jaksaa puuskuttaa ihanuuksien kanssa. Tuo kolme vuotta tuntuu olevan munkin kaveripiirissä aika yleinen ikäero :)

   Poista
 9. Voi kun söpöjä samistelijoita:)
  Minä sain kaksi poikaa 1,5 vuoden ikäerolla. Sitten meni 14 vuotta ja sain tytön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat sinulla siellä, joo meillä ikäero on 15 kk , haipakkaa. Ihana kun sait vielä tytönkin :)

   Poista
 10. meillä vilistää kuusi pientä.kaikkien ikäerot on olleet pieniä ,1v3kk-1v9kk väliltä.esikoinen on nyt 8v 6kk ja nuorin 1v. haipakkaa on ollut,mutta myös antoisaa,enkä vaihtaisi muuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau , hatun nosto sinulle. Joo , en itsekään hetkeäkään vaihtaisi pois, paitsi ehkä omat ärrimurrit. Ihanaa olla lasten kanssa.

   Poista
 11. Minulla tytöt 8v ja 5v, ikäeroa 2v9kk. Oikein kiva ikäero, välillä toivon että sitä olisi vuosi vähemmän, onneksi ikäero pikkuhiljaa tasoittuu. Tärkeitä (taistelu)kavereita toisilleen. On ihanaa kun saan olla äiti kahdelle tytölle, toivoin aina lapsena itselleni siskoa. (minulla on 3v nuorempi veli) Kuumeilin kovasti kolmosta silloin kun kuopus oli 6kk, "samoilla silmillä", koitin miehelleni markkinoida :D jälkeenpäin ajateltuna ehkä hyvä että miehelläni pysyi "järki päässä". Nyt kuumeilen kovasti kolmosta,toivottavasti meille vielä vauva suodaan :)
  Mielestäni on ihana lukea näitä ikäero juttuja, toiselle perheelle sopii toinen,toiselle toinen :)
  Taidankin ajan kanssa tutustua blogiisi.
  Mukavaa maanantaita!
  T.Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tytöistä paljon iloa toisilleen , vaikka liene väliä kumpia ovat ;) Ja tsemppiä kuumeiluun <3 Ihanaa kun jaoit tarinaasi :)

   Poista
 12. Meillä n. 3,5 vuotta ikäeroa per lapsi, nuorimmalla ja vanhimmalla siis 7v. Mietittiin kyl tovi, kun esikoinen oli eskarissa, et jaksetaanko vielä lähteä vauvarumbaan, mut onneksi lähdettiin. <3 Tällainen vähän "isompi" (voiks 3,5vuodesta sanoa niin?) ikäero on äitiystävällinen, eli äiti ei joudu niin koville, mut jos olis jaksanut, niin olishan pienemmätkin ikäerot olleet tosi jees. Tää on aika maksimin, että tulee vielä yhteisiä leikkejä, luulen ma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin tuolla jo aikasemmin sanoinkin , tuo kolme vuotta on jotenkin aika yleinen ikäero, siitä isommat ikäerot on joko suuria tai vastaavasti lyhyemmät saa aikaan kommentit "ompas pieni ikäero" ;) Eli taidat olla kultaisella keskitiellä :)

   Poista
 13. Meillä tytöt 12v ja 9v sekä poika kohta 2v. Tytöillä ikäeroa 2,5v ja on aina tuntunut sopivalta ikäerolta, vaikka välillä väsyttikin nuoremman tytön vauva-aikana. Pienempää ikäeroa en olisi halunnut. Pikkuveljeen tytöillä on ikäeroa 10v ja 7v ja tämä viimeisin vauva-aika on ollut aivan mahtavaa, on rauhassa saanut keskittyä vauvaan ja tytöistä on ollut apua vauvanhoidossa. Tytöt jumaloivat veljeään ja päinvastoin :)
  Hiukan vielä kuumeilen yhtä lasta, mutta melko pitkällä ikäerolla, ainakin 3-4 vuotta saisi olla. Katsotaan nyt, ainakaan tällä hetkellä ei paukut riitä vielä uuteen vauvaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo , väsymystä ei voi varmaan välttää oli lapsia 1 tai useampi. Meilläkin pienempi jumaloi isompaa, isompi on mustis mutta toisinaan hyvin huolehtivainen. Ihaninta on kyllä tuo sisar rakkaus, se syntyy varmaan, oli ikäero paljon hyvänsä :)

   Poista
 14. Ihanat samistelijat, tosi kivannäköiset nuo harmaat basicit pingujen kanssa :)!

  Ja sisarukset ovat kyllä niin samannäköisiä mun mielestä, molemmat niin söpöjä kiharineen ja sinisimmuineen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo meillä paljon samoja asuja , ylläri ;)

   Mä kyllä kans välillä katselen sun kuvia , että kumpi niissä nyt onkaan. Mun mielestä on jotenkin ihanaa kun ovat niin samanlaisia, jotenkin uskomatonta miten voi veistää kahdesti saman paketin? ;)

   Poista
 15. Tytöillä se 1v 5 kk. oli alkuun todella raskasta, koska olivat niin itkusia molemmat, mutta puolen vuoden jälkeen kaikki helpotti ja sen jälkeen ovat olleet ku paita peppu. Koskaan ei ole tarvinut mennä mihinkään yksin ja mustasukkaisuutta ei ole ainakaan vielä ilmennyt, tappelevat kyllä paljon. Isosisko on todellinen hoivaaja ja omatominen ollut aina, nyt ovat 5 ja 4. Pojalla ikäeroa nuoempaan tyttöön 2 v. 2kk. ja heillä menee leikit yksiin, leikkivät keskenään, isompi sisko on ollut hänelle hoivaaja ja huolehtija, ei oikeastaan leikkikaveri paljoakaan. Nyt jos vielä lapsia siunaantuu ikäero tulee olemaan ainakin 3 vuotta, toisaalta ihan hyvä niin...... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ,1 5 v on kiva ikäero, tosin se on aika työläs meille äideille, kyllä sen lasten kanssa jaksaa mut musta tuntuu , että se raskauden aloittaminen alusta on aika rassaavaa. Meillä ei ole kolmosta mietinnässä ja joskus se ajatus kummitteleekin lapsia rakastavan äidin mielessä. Voiko kuumeilu loppua koskaan kokonaan? Mutta nyt hyvä näin. Teillä on niin ihana tripla ja suloinen isosisko siellä :) Siis isoin ;)

   Poista
 16. Meillä on tyttö 1v5kk ja ennen joulua syntyy kaksospojat :) omassa perheessäni on 6 lasta, 4 vanhinta parin vuoden ikäeroilla ja sitten iltatähtinä kaksostytöt... :) Meillä tota kaksosgeeniä riittää :)

  VastaaPoista
 17. Todella kauniit lapset sinulla :)

  Kiva löytää myös uusi blogi lukulistalle :)

  Meidän perheestä löytyy 5v poika, kohta 5kk:n ikäinen tyttö, sekä miehen 8v poika :)

  Haaveilen kyllä vielä ainakin yhdestä lapsesta :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3