3. lokakuuta 2013

Unilelu


Hei nyt kaipaan vinkkejä sellaiseen juttun , että... Mitä kaikkea "uskallatte" pitää vauvan sängyssä. Minusta olisi ihanaa jättää sänkyyn yöksi vaikka kaksikin peittoa ja tyyny, unileluja , nallukoita , mutta voiko siinä käydä huonosti? Neuvolan opuksissa kun sanotaan , ettei esim. peittoja suositella. Meillä ei ole siitä ongelmaa , sillä vauvahan ei petiinsä mitään haluakaan. Pinnojen reunasuojuksenkin repi irti joka yö , kyllä, solmut irtosi. Peittoja pidetään päikkäreillä ja kurkin sänkyyn , että kaikki on hyvin. Tuntuu silti ettei peittoja tämä Poika huoli.

No toinen juttu on sellainen, että... Meillä alkaa pian päivähoito ja haluisin nuoremmallekin mukaan jonkun unikaverin , joka muistuttaa kodin omasta pedistä. Vaan eipä kiinnosta nekään, ei harsot ei tutit. En ole tuputtanut , mutta pitäiskö mun silti laittaa tämä nallukka tarhareppuun mun pupulle <3
Niin ja kolmanneksi, tarhan unikaverit? Tytöllä on sängyssään monta autoa , nalleja , junia, kirjoja. Kaikki siis pitää olla tyynyn vieressä tai masun alla. Tottuuko hän nukkumaan tarhassa ilman mitään, tai siis laitanhan minä yhden tärkeimmän auton reppuun Tytöllekin , kai :)

Jos sinulla on vinkkejä / kokemuksia , niin luen kommentit innolla :) 
10 kommenttia:

 1. Meidän kolmevuotias ei ole koskaan ollut kiinnostunut unileluista, mutta hänellä on kuitenkin päiväkodissa yksi tuttu huopa aina mukana päikkäreillä. En tiedä onko se hänelle tärkeä, mutta onpahan mukana varmuuden vuoksi. :) Kuopuksella on vauvasta asti aina unilla mukana ollut elintärkeä nallukka, voi että jos se joskus unohtuisi pk:sta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan , katsotaan siis mistä tulee elintärkeää :)

   Poista
 2. Meillä Sipen rakkain unilelu on unipaita. Ollu jo vauvasta asti semmonen mun vanha trikoopaita :). Mikä tuo "ei peittoa"-ohje on? En oo kuullutkaan. Meillä on kyllä vauvalla peitto ja harso. Nukahtaa parhaiten, kun saa tuhista siihen harsoonsa. Mutta ei kai siinä mitään, jos Mies haluaa olla oman tien kulkija, tosimies vailla harsoja ja nalleja :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Zoella on myös vaatteita , yhdet omat unihousut :)

   Mä luin joskus jostain ( neuvolan esite ) , että alle 1 veelle ei saisi laittaa peittoa tukehtumis vaaran vuoksi??? Sitä itsekin mietin... Oon tyrkyttäny peittoa , mut heräilee jos jotain tiellä :) Haluisin silti tarhaan molemmille jotain mukaan ;)

   Joo ja mäkin oon molemmille koittanu aina vauvana heittää harson naamalle, mut ei oo kelvannu...

   Poista
 3. Meidän nuorimmaisella ei ole unilelua mutta nukahtanut hyvin hänelle vieraassa paikassa minun pusero sängyssä.
  Kuullut muiltakin että se äidin pusero(haju) on ollut hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpäs kokeilla , tuota olen itsekin miettinyt :)

   Poista
 4. Tottahan toki joku "rätti" tai pehmo mukaan päiväkotiin jos mukaan ottaa:) Sisu ei halua mitään mukaansa (repun täynnä pikkareita;DDDD), mutta meille sanottiin vaikkei nuku päiväkodissa lyhyen päivän vuoksi niin saa ottaa pehmon mitä rutistella jos ikävä iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotkut tutut jutut on pakko saada mukaan. Pienemmälle taitaa riittää , että sisko on mukana :)

   Poista
 5. Meillä oli tytöllä label label uniriepu, mitä se tykkäsi nyplätä nukahtaessa ja mikä tuoksui tutulta. Pojallekin hankittiin sellainen, mutta ei se ainakaan vielä ole kovin kiintynyt mihinkään riepuun. Ne on sopivan pieniä, ei vie paljoa tilaa. Lekmeriltä ainakin löytää noita, kurkkaa jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katson , kiitti vinkistä :)

   Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3