6. joulukuuta 2013

Leikitään yhdessä ja toivotellaan hyvää itsenäisyyspäivää.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja pyhäistä tunnelmaa jokaiseen kotiin!

Juulin blogissaan ihana mini. haastoi meitä äitejä kertomaan miten ja mitä perheissä yhdessä leikitään. Tartun haasteeseen ilomielin. Poden ruuhkavuosien alku hässäkkää ja olen niin sanotusti aika varattuna kokoajan. Töiden jälkeen koti ja kotityöt kutsuvat. Tietysti myös lapset.

Lapseni ovat minulle kaikki kaikessa. Kantapään kautta on useasti pitänyt todeta, että kun lapsilla on kaikki hyvin on minullakin parempi mieli. Siispä en ryntää kotitöiden pariin töistä tultuani vaan istun alas lasten kanssa. Ollaan, halaillaan ja vaihdetaan kuulumiset. Aloitetaan juuri ne leikit mitä lapset toivovat. Aikaa on annettava. 

Minä kun olisin niin mielelläni aina siivotussa kodissa ja puhtaat pyykit narulla, tulee vaihe kun on vain pakko siirtyä kotitöiden pariin. Tuolloin yleensä pyydän lapsia mukaan. Sisko onkin erittäin tomera apuri monessa. Ja niin vaan rätti käteen hänellekin tai pyykkikasaan lajittelemaan vaatteita. Yleensä kotitöiden lomassa laulellaan ja lorutellaan, keksitään juttuja jotka ovat mielekkäitä. Pikkuveli saa olla myös mukana omalla panoksellaan.Tiedostan, että tekisin kotihommat paljon nopeammin yksin, vaikka kun lapset nukkuvat, mutta oppivathan samalla uusia askareita ja näin meillä on kivaa. Lapset taitavatkin pitää ruuan laittoa ja pyykin pesua leikkinä.

Meidän lemppari tuokioita on kuitenkin laulaminen, tanssiminen ja soittaminen. Nyt ollaan soitettu kulkusia ja laulettu jo päiväkodissakin opeteltuja joululauluja. Tyttö saa yleensä toivoa laulua ja sitten lauleskellaan yhdessä. Poika on oppinut olemaan lauluissa mukana käsillä, ylös päin kurkottaen ja taputellen. Itse olen aika heittäytyväinen persoona. Ideat ja laulut tuleekin yleensä omasta päästä. Laulu ei ole mitään ilman tanssia ja taputusta, kuperkeikkoja sekä hyppyjä :)


Lempitavarat haetaan toisinaan jo itse esille. Pienempi seuraa siskoa ja kappas vaan lelut on pitkin poikin. Nautin siitä kun lapset hääräävät keskenään ja aloittavat leikkejään. Pian taas huristellaan autoilla kilpaa potkutellen. Kohta kuuluu kopsaus on aika äidin juosta paikalle. Leikkimään.

Leikki on lapsen työtä.2 kommenttia:

  1. Samoilla linjoilla kuljetaan.

    On nuo teidän lapset kyllä lutusia. Upeat hiukset:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kun osallistuit tähän :)! Ihana teksti ja näen kyllä niin sieluni silmin nuo kertomasi jutut <3! Ihana äiti ja ihanat lapset, huippu perhe <3!

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3