7. tammikuuta 2014

Iso, pieni askel

Nukkumaan meno järjestelyt ja paikat ovat meillä muuttuneet. Enemmän ja vähemmän mietintään on aiheuttanut ajatus siitä, että mini-taapero ja isosisko nukkuisivat samassa huoneessa. Tyttö on hyvä nukkumaan, joskin hän joskus jaksaa piinata meitä vanhempia nukkumaan mennessään. Tuon tuostaan Tyttö kuitenkin nukkuu sikeästi 12-13 tunnin yöunia. Poika on sen sijaan helppo kuin mikä. Hän nukahtaa aina itsekseen, ei kaipaa tassuttelijaa, iltasatuja, syliä, lasket vain sänkyyn ja se on siinä, aamuun saakka. Poika on kuitenkin epäsäännöllisen säännöllisesti juonut keskellä yötä maitopullollisen. Nyt kun yö-maito on jäänyt pois, olemme harkinneet Pojan siirtoa isosiskon luo lasten makkariin. Ikääkin on enemmän kuin siskon aloittaessa yöt omassa huoneessaan. Vihdoin tänään siirsimme pikkuiset samaan huoneeseen.

Päikkäri aikaan Poika ihmetteli, että mikäs leikki tämä on. Katseli siskoaan toiseen punkkaan ja huuteli välillä aikuisia luokseen. Tyttö ei ollut tapansa mukaan kovin väsynyt vielä Pojan päikkäri aikaan ( ja hänenkin ) joten Tyttö touhusi pedissään. Pian, kuopus sammui kuin saunalyhty ja reilun puolen tunnin ja muutamien testauksien ( isi tuu tänne!! ) jälkeen molemmat nukahtivat itse omiin punkkiinsa. Sama toistui illalla, jokseenkin nopeammin. Poika nukahti heti ja edes Tytön älinä, kaivaten peittelemään noin viisi kertaa ei Poikaa ei häirinnyt. Hän nukkui. Tuhisi. Siskonsa kanssa.

Olen lukenut joskus jostain, että sisaruksista tulee vanhemmilteen läheisempiä, jos viettävät yönsä samassa huoneessa. Jos meillä olisi vielä kolmas makkari, en tiedä miten huone järjestelyt laittaisin, mutta tämä toimii näin oikein hyvin. Jos toista itkettää, toinen itkee kans tai jatkaa uniaan. Helppoa! Tarpeisiin on aina vastattava oli kukkujia yksi tai kaksi samassa huoneessa.

Tiedämme mieheni kanssa, että tulevaisuudessa tarvimme ainakin sen yhden huoneen lisää. Leikki-ikäisille, en varmaan kuitenkaan näkisi tarvitte omille huoneille. Olemmekin jo suunnitelleet ihan muuta kolmannen makkarin tilalle. ( Joskin muutto ei ole vielä ajankohtainen ). Lisää lastenhuoneita ei siis toistaiseksi tarvita, mutta jos saisin toivoa jotain tulevaan kotiimme, niin ehdottomasti iso vaatehuone ja kodinhoitohuone.

Miten teillä nukutaan? Onko sisarusten sijoittaminen samaan makkariin sujunut ongemitta? Vai onko toinen joutunut valvomaan / kärsimään toisen mekastuksesta?

Kahteen ja puoleen vuoteen meillä on vihdoin taas oma makkari mieheni kanssa. Vaikka vauvan tuhinaa vieressä ei voita mikään, on oma makkari ihan kiva ajatus. Niin tai siis olihan meillä hetko, ennenkuin kuopus syntyi, mutta on siitäkin aikaa. Sisustus vimma iski heti, meidän makkari on hyvin pelkistetty. Kaipaa jotain kivaa siis.


Hetken pohdinnan jälkeen sisko otti pikkuveljensä hyvin mielellään samaan huoneeseen nukkumaan "kukaan ei nuku yksin" Awwww!

4 kommenttia:

 1. me koitettiin 3v ja 4v3kk ikäistä samaan huoneeseen, 8kk illat oli sellaista hulinaa ja hermojen menetystä että ei onnistunut ;) eli eikun omiin huoneisiin vaan.. nykyään meillä on kolme makuuhuonetta ja kolme lasta, eli tytöt joutuvat nykyään jakamaan saman huoneen ja koululaisella on oma huone.

  VastaaPoista
 2. meillä jätkät 10v, 6,5v ja 4,5v nyt ja raksa ajan samassa huoneessa. valoisan yön aikana meinas kyllä molemmilla vanhemmilla palaa hermo herrojen kikatuksiin ja käkätyksiin. nyt pimeeseen aikaan nukahtavat kyl helpommin. mutta toista valoisaa kesäaikaa toivottavasti ei tule tässä kämpässä vaan päästään muuttamaan ennen jotta kaikille tulee oma huone.

  VastaaPoista
 3. Meillä tyttö 2 v nukkuu omassa sängyssään meidän huoneessamme ja poika 4 v omassa sängyssään lastenhuoneessa. Ja sitten aamulla jotenkin ollaankin kaikki neljä meidän sängyssä.

  Meilläkin on ollut mietinnässä tuo, että tyttö siirrettäisiin pojan kanssa samaan huoneeseen. Tuo ajatus, että lapsista tulee siten vielä läheisempiä, antoi kyllä lisää motivaatiota tällaiseen siirtoon. Kertoilehan, miten teillä lähtee tämä kuvio matkaan!

  VastaaPoista
 4. Kippuralla: Onneksi en siis odottanut kauempaa, voisiko olla et mitä pienempänä leikkiin ryhtyy sen helpompaa se voi olla? Tottumiskysymys. Ymmärrän kyllä :)


  tinni: Voih, mitenhän meijän kesä menee? :) Onneksi lapset vielä pieniä, tuon ikäisinä voisin toki jo harkita omia huoneitakin :)) Kiitos kun jaoit kokemuksesi :=)  Nikka: Me haluttiin miehen kanssa kokeilla kuinka käy, 3 yötä takana ja on mennyt loistavasti. Suosittelen. Ja kyllä. jostain ihan opuksesta joskus luin tuosta lähesyyden kasvusta kun viettää sisarensa kanssa yötkin yhdessä. Kerron kokemuksia lisää kun näitä öitä menee ;) Tsemppiä !!!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3