24. tammikuuta 2014

Jumpsuit kuvia ja kuulumiset päiväkodista


Kuvasin Poikaa ihanan oranssi Gugguun jumppis päällä. Tuli mahtavia asu-kuvia, sanon minä. Linkistä pääsee Gugguun sivuille lukemaan lisää. Väri vaihtoehtoja on tulossa paljon lisää kevään aikana. Tällä hetkellä tämä huippusuosittu lasten vaate on melkein loppuunmyyty. Oransseja vaatteita on varmasti saapumassa kevään uutuuksien mukana. Tässä siis makupaloja :) Poika on 80 cm pitkä ja käyttää kokoa 80. Miltäs näyttää?


Lastemme päiväkodin johtaja mailasi minulle tänään kertoakseen, että ovat harkinneet Tytön siirtoa isompien lasten ryhmään. Tyttö on kuulemma tosi itsenäinen syömisissä, keskittyy askarteluun, piirtämiseen, lauluhetkiin ym. Harjoittelee reippaasti pottailua ja pukemista. Tyttö on kiltti ja sopeutuvainen, eikä hänellä ole mitään kehityksellisiä esteitä , mille tarvisi enemmän aikaa ja ehkä enemmän omaa hoitajaa. Pienten puolella on paljon vauvoja, eikä ryhmän aktiviteeteistä kaikki ole välttämättä kaksi ja puolivuotiaalle enää tarpeeksi kehittäviä. Tyttö käy nyt kahden viikon ajan isojen puolella tutustumassa ja sitten pääsee muuttamaan sinne :) Olen todella ylpeä pikkuprinsessastani joka jo nyt halutaan 3-5-vuotiaiden ryhmään. Sanoinkin johtajalle, että mikäli koette, että Tyttö on valmis, sitten hän on. Hiljaisimpina päivinä päiväkodissa ryhmät ovat muutenkin yhdistettynä ja kaikki ovat samassa ryhmässä, joten Tyttö onkin jo ehtinyt näkemään myös isompia lapsia. Veikkaan, että siirto tekee vain pelkkää hyvää. Siellä opitaan olemaan ilman vaippaa ja itsenäistytään hyvällä tapaa. 

Isojen puoli on aivan pienten vieressä ja siitä pääsee tarvittaessa moikkaamaan pikkuveljeä, joka ei hänkään ole enää ryhmänsä vauva. Tosin siirron takana on varmasti myös se, että pienten ryhmässä aloittaa uusia alle vuoden ikäisiä vauvoja ja näitä isompia pitää siksi lakaista eteenpäin. Olenkin jo tavannut Tytön uuden ryhmän hoitajia, hekin ovat tosi mukavia. 


POJAN JUMPSUIT ON SAATU GUGGUU KIDS FASHIONILTA OSANA KUVAUSPALKKIOTA. 


Ihanaa perjantai-iltaa kaikille <3 


4 kommenttia:

 1. Hei, hyvin ovat siirron markkinoineet siellä pk:ssa, onnittelut heille!
  Meidän kokemus oli ainakin ihan toisenlainen, kun tasan 3v siirtyi 3-5-vuotiaiden ryhmään, jossa meno on ihan muuta kuin pienten puolella. Hoitajia on paljon vähemmän per lapsi, lapsia on kuitenkin yli 20. Huomiota ei todellakaan saa hoitajilta niin paljon kuin pienemmässä ryhmässä. Pottaa ei saanut (turvallisuussyistä) käyttää, piti opetella heti pöntölle ym. isojen käytäntöjä oli paljon.
  Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on vaan isossa ryhmässä vähäisten hoitajien kanssa niin paljon, että pienin jää helposti jalkoihin. Kumpi on parempi; olla ryhmänsä nuorin vai vanhin?
  Meillä 3-vuotias samalla tavalla potkittiin pienempien puolelta pienempien tieltä, ja isojen ryhmässä meni ainakin puoli vuotta ennen kuin saatiin siitä touhusta kiinni. 5-vuotiailla on usein jo aikamoinen meno päällä... Olisimme jatkaneet pienten puolella jatkaneet, jos olisimme tajunneet, mitä se meno siellä isojen puolella on.
  Ja meillä tyttö erittäin vilkas, aktiivinen eikö ujostellut koskaan ketään. En tiedä, mitä se olisi ollut, jos olisi ollut arempi lapsi kyseessä, saati sitten nuorempi. Pk:ssa oli normaalisti se tapa, että 3-5-vuotiaiden ryhmässä aloittivat +3-vuotiaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissulivei :)


   Totta, kyllä ymmärsin heidän markkinnoin, ja haluan ainakin yrittää heidän ehdottamallaan tavalla. Me saatiin meidän pienemmälle hakutilantilanteessa se "viimeinen" mahdollinen paikka, ja nyt on meidän vuoro päästää joku toinen pieni hoitopaikalle.


   Me ollaan 24 / 7 päiväkodissa, eli lapsemme ovat hoidossa toisinaan myös viikonloppuja tai illassa pitempään kuin kello -17 , ja pitävät näin ollen enemmän vapaata. Hoitopäiviä heillä on noin kolme viikossa. Ryhmät ovat aina suht pieniä sillä kaikki talon "asiakkaat" eivät ole samaan aikaan paikalla. :)

   Meidän Tyttö höpinöi koko eilisen päivän siitä kun oli saanut olla "isoissa". Mitä itse kävin kurkkimassa , niin pottia oli paljon tuollakin puolella, myös syöttötuoleja, tuttu hoitaja pienten puolelta juuri sinne siirtynyt ja kaksi muuta lasta Tytön ryhmästä siirtyy samaan aikaan :)


   Aikasta hyvältä siis vaikuttaa, mielestäni parhaat mahdolliset puitteet.


   Toivottavasti teillä jo mukavempaa hoidossa ja lapsenne alkaakin varmaan olemaan jo ryhmän vanhimpia.


   Poista
 2. juu mä oon kuullu samaa kun tuttavan lasta ehdotettiin siirrettäväksi isojen ryhmään ja homma ei kovin hyvin menny kun lapsi oli kuitenkin juuri "kriittisesti" nuorempi muita ryhmäläisiä eli n. puoli vuotta... Se lapsi siirtyi sitten takaisin pienten puolelle vielä puoleksi vuodeksi. Mutta jokainen vanhempihan tuntee oman lapsena parhaiten ja hoitopaikkojakin on varmaan erilaisia :) Itse en siirtäisi omaa lastani etukäteen isompien ryhmään ellei siellä olisi muita saman ikäisiä/kavereita/sisaruksia seurana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps kukkuu :)

   Viikonloppuisin meillä on sisaruksen samassa ryhmässä , kun silloin on niin vähän lapsia hoidossa. Juu, ihan kiva kun samalla siirtyi yksi Tytön kaveri mukana. Saas nähdä miten alkaa menemään :)


   Viikonloppuja !

   Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3