29. tammikuuta 2014

Leikit parhaimmat

Olen kameran takana, kello on noin kuusi illasta. Minulle se on vielä alkuiltaa, mutta lapsille jo myöhä. Meidän pirpanat menevät päiväkoti-päivinä nukkumaan jo seitsemältä ja sammuvat saman tien. Yleensä iltasella rauhoitellaan leikkejä. Tyttö haluaakin monesti tulla syliini lukemaan kirjaa. Yksi lemppari kirjoista on sellainen missä tiikeri hyppii maali sankosta toiseen. Jännää! Minä tykkään itse keksiä tarinoita ihan perus "kuvakirjoihin" ja Tyttökin tykkää kuunnella, joka kerta erilaisen kertomuksen. Otan Tytön aina mukaan tarinaan ja hän saa arvuutella mukana erilaisia juttuja tai kertoa vaikkapa näistä jännistä maalipurkeista. Mitäs punaisesta maalista voisi maalata? Meillä ei hirveästi vielä olekaan "isompien" kirjoja, eikä olla missään kirjakerhossakaan. Kivoja kirjavinkkejä otetaan vastaan?

Pojan lemppari leikki taitaa edelleen olla "Missä vauva? Missä äiti? Täällä!!" Toki hän ajelee autoilla, rikkoo Tytön leikkejä, tekee palapelejä , syö kirjoja ja niin edes päin :) Rimpuilee ja nauraa! Tässä Missä vauva leikissä on ihanaa se, kun joka kerta nauretaan, mennään piiloon, nauretaan lisää, halitaan, kummastellaan ja sitä voisi jatkaa vaikka koko päivän. Jos leikimme illalla otamme jo peiton mukaan ja kyselemme hempeän unisella äänellä, missää?? 


Lapsilla on yksi aivan huippu yhteinen leikki :) Molemmille on omat roolit ja sisko paimentaa pienemmän rooliinsa ja velipoika on ihan myyty olleessaan mukana leikissä isosiskonsa kanssa. Koitan napsia kuvia lisää seuraavalla kerralla ja kerron sitten enemmän, se on muutes superhauska. 


Kivaa keskiviikkoa kaikille. Mä alan katsomaan hömppää telkkarista ja lepäämään. Moidå!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hauskalta leikiltä :)!

  Meillä taas on kirjoja ihan kauheat kasat ja tänään käytiin hakemassa kirjastosta lisää. Omista kirjoista tytön lemppareita on tällä hetkellä ainakin Muumit, Pupu Tupunat ja Viiru ja Pesonen. Myös Tammen Kultaiset kirjat ovat ihania.

  Mekään ei kuuluta kirjakerhoihin. Ollaan saatu paljon lahjaksi ja sukulaislapsilta kierrätettyinä. Olen aloittanut myös hamstraamana kirppareilta lastenkirjoja jo L:n odotusaikana :D. Eli syystäkin niitä on kertynyt ja tyttö onkin melkoinen lukutoukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on noita 1 v kirjoja aika paljon, on tietty muutama isommankin , mut ei paljoa... Sit on kans niitä missä on tööttejä ja kelloja jotka soi ym :)) Pojalle on ne vielä aika kivoja viihdykkeitä :))

   Meillä isompi on opetellut nyt kirjaimia numeroiden ollessa jo "hallussa" Hokee kokoajan ZET OO EE :)) Ja sit Koo Kengän mainoksen tultua huuteli tuolla on o-kirjain ;) Voi, että <3

   Poista
 2. Täällä kirjoja on iha valtava määrä, luetaa joka käänteessä mutta yleesä sitä samaa. Et ei haittaa vaik ei montaa o kuha löytyy se suosikki. Leluissakin edellee pienelle taapertajalle kelpaa parhaite kulhot ja kauhat.

  Onko pojan kasvoi päässy pakkane puremaan. Meillä käytetty vaseliinia eipä ole "pakkasihottumaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Lempparilelut ja kirjat vaan jotenkin aina valikoituu ..


   Pojalla on kesää talvea enemmän ja vähemmän ryyhkäiset posket / poski...


   Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3