15. tammikuuta 2014

Mietteitä uusista vaunuista


 Alku viikko on taas mennä hurahtanut. Pian on jo viikonloppu ovella, taas. Viime viikolla postasin ulkoilu kuvia hyvin lauhasta ja lumettomasti talvesta ja nyt on sitten saatu lunta ja pakkastakin. Pitäisi vielä ehtiä pulkkamäkeen kun viikonloppu ja vapaat alkaa. Ja lupaan palata lumisten kuvien kera. Niitä kun ei ole vielä yhden yhtä :)

Illat olen nuokkunut koneella, tuumaillen olisiko järkeä uusia vaunumme. Tuntuu ihan hullulta hankkia jo kolmatta paria vaunuja? No onhan noita muksujakin jo kaksi ja edellesit vaunut ovat meneet veljeni lapselle hyvään kotiin ja ihanalle käyttäjälle. Meidän nykyisissä vaunuissa ei ole varsinaisesti mitään vikaa. En todellakaan ole erikoistunut vaunuihin /rattaisiin , mutta nyt olen hetkessä ( netin ihmeellisessä maailmassa) käynyt ainakin lyhyen oppimäärän jos jonkin sortin tuplavaunuista. Linkkaan teille enemmän vaunu-malleja kun tiedän mihin päädyin. Vahvana ykkössuosikkina on tällä hetkellä Mountain Buggy Duetit.

Jotta tiedän kannattaako minun hankkia ihan ok vaunujen tilalle vielä kerran vaunut olen listannut miinuksia meidän nykyisistä vaunuista.

-Lasten yhteinen kuomu. ( Tappelua ja pienemmän unien häirintää. Isompi lapsi ei tykkää, että kuomu on kiinni.
-Rikkinäinen ja hyvin hepponen tavarakori. ( Voin säilyttää tavarakorissa ehkä yhtä pientä muovipussia nykyisin kun se on yhdestä kohtaa rikki, ei vastaa 3-4 ihmisen tarpeita)
-Leveys 75 cm ( Kuljen paljon kauppakeskuksissa ja julkisilla, mahdun jokapaikkaan joo, sori sori sori - sanojen saattelemana, kapeammat olisi luksusta )
-Kokonaispaino 19kg (Kevyemmät ja ketterät houkuttelevat, näitäkun kuitenkin pusketaan vielä 2 vuotta)
-En tee näillä nykyisillä tuplilla mitään, kun sisko kasvaa näistä ulos. ( Onko se ensi kesänä vai sitä seuraavana , who knows? )
Mountain Buggy Duet Joey sivukassi

Suosikissani olisi leveyttä vain 63 cm. Joka on normaalien yhdistelmävaunujen keskiverto leveys. Me olisivat 4 kg kevyemmät. Kuulemma markkinoiden ketterimmät. Tilavalla tavarakorilla joka imee itseensä jopa 5-9 kg tavaraa. Siron ja kapean ulkomuodon kanssa ( puhumattakaan tuosta lisävarusteesta kuvassa) näitä käyttäisin vielä kun enää Poika istuu vaunuissa ( Tytölle olisi aina silti varapaikka taattuna) Niin ja ne omat , suojaavat kuomut. Näihin saa seisomalaudan tai vaikka potkulaudun liitettyä ( kesällä mennään!! )

Silti, mä vaan pohdin. Nää on vaan vaunut. Lapset tarvitsevat enää muutaman vuoden vaunuja. Kauppa kassit olen tähänkin saakka saanut hyvin kotiin ja ne voi hakea ilman vaunujakin. Nämä ois jo kolmannet kunnon vaunut mitä mä olen hankkimassa. Tiedänkö tälläkään kertaa tarpeeksi? No, hankkiihan muutkin ainakin pari paria vaunuja elämässään, silläkö lohduttaudun taas ostamaan jotain ;) ? No, ainakin tällä setillä on hyvä jälleenmyyntiarvo, jos sitä haluaa miettiä.

Mieheni on ollut käsi-toipilaana ja koti-isinä noin kolme kuukautta ja voitteko kuvitella, ehdotus uusista vaunuista oli hänen! En edes kysy käyttökokemuksianne kys. mallista tai mistään muustakaan mallista, sillä olen jo varmaan lukenut kaikista tuplista kaiken ;) Saatte toki kommentoida <310 kommenttia:

 1. Mä en ole koskaan miettinyt uusien vaunujen hankkimista. Yhdet hankittiin ennen, kuin poika syntyi ja niillä on menty jo vuodesta -11 ;D Kelpo kulkupelit edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, toisaalta mäkin mietin , etä kelpojen tilalle jotain hifimpääkö, ja oon sit ihan kahden vaiheilla.:)

   Poista
 2. Me ostettiin noi tuplat viime kesänä, just ennen vauvan syntymää vasta koska miehen mielestä niitä ei olisi tarvittu ;) No, noita perus yhdistelmävaunuja on käytetty ehkä viisi kertaa ja tuplien käyttökertoja ei voi edes laskea. Vaikka toi kohta 2,5- vuotias käveleekin mielellään itse, oon ihan satavarma että nämä rattaat tulee olemaan meillä käytössä vielä ainakin toisen vuoden. Pääsee lenkille, reippaammin ja pienehköt tuplat mahtuu hyvin kaikista ovista ja kaikkiin kauppoihin.

  Ja tosiaan, kesäksi meiltä puuttuisi yhdet perusrattaat (yhdet jo on). Noi yhdistelmävaunut voisi ehkä myydä, kun ei vauva niihinkään oikein enää mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin 2,5 vee kävelee toisinaan paljonkin, mutta nyt talvi aikaan on vinkunut vaunuihin kesken matkaa. On niin vaikea ennustaa mille päälle pieni kävelijä sattuu, eli siis on kyllä vielä molemmille vaunupaikoille tarvetta :)

   Poista
 3. Meillä on noi Mountain Buggyt, malli hieman leveämpi Urban Jungle Duo (jos oikeen muistan), mutta muut ominaisuudet varmaan samat ja suosittele kyllä kympillä! Hyviä vaunuja työntäessä todellakin arvostaa jokaista penniä, jonka niihin on laittanut, ja niistä myös saa eteenpäin myydessä jotain :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelin eka et teil oli ne Easywalkerit, ehkä puhuit niistä joskus kun ooteltiin vielä poikia ;) Mut muistan , et jotkut vanhemmat buggyt teillä on :) Tykkään istumapaikoistakin niissä teidän, en ole työnnellyt vielä, mut uskon kyllä hyviin arvosteluin ;)

   Poista
 4. Ne on VAAN vaunut, mutta mun mielestä ihan supertärkeää että ne ovat hyvät ja palvelevat mahdollisimman hyvin eri tavoilla jos niille on paljon käyttöä! :) Meillähän nämä Duetit on ja erityisesti toi erillinen kuomu on ihan ehdoton, isoveli ei tykkää pitää juuri koskaan kuomua päällä ja taas vauvapikkuveli ei voi olla ilman sitä. Rattaat kääntyvät yhdellä kädellä pienen lähikaupan ahtaalla käytävällä 180 astetta (tai varmaan enemmänkin), testattu on! Silloin viimeistään rakastuin niiden ketteryyteen :D Ajattelin hankkia tuon "sivukorin" sitten kun isoveli ei enää tarvitse rattaita mutta pikkuveli tarvitsee, näin ei tarvitse niin pian laittaa rattaita eteenpäin ja saadaan kauemmin rahoille vastinetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Henna. Kommenttisi on kuin kynästäni :) Näin se vaan on . Helppoutta arvostaa kyllä. Joskus on vaan mietittävä voisiko silti tinkiä sen hetken verran :D Mutta joo tilasin nämä meille, pitkän pohdinnan jälkeen, ja kun mietin pitkään on yleensä lopputuloskin aika miellyttävä :)

   Poista
 5. Vaunut / rattaat = lapsiperheen yksi tärkeimmistä työvälineistä, joten jos vaan taloudellisesti mahdollista, niin panostakaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin se mahtaa olla :) Tai onkin , joo nämä vaunut on tulossa meille huomenna <3 Kivaa viikkoa Tulppaani ;)

   Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3