20. tammikuuta 2014

Perheen yhteinen ruokahetki

Me ollaan tosi iloisia jos koko nelikko ehtii ruokapöytään samaan aikaan. Yleensä vapaapäivinä pyrimmekin panostamaan kotiruokaan ja nauttimaan aamiaisen lisäksi päivällisen pitkän kaavan mukaan. Tyttö saakin yleensä aina samaa ruokaa meidän kanssa ( poikkeuksena jos teemme jotain tosi tulista tai mausteista  ruokaa) . Poika saa maistella milloin mitäkin myös meidän annoksista, mutta yleensä hänelle on vielä hyvin pelkistetty oma annos.

Välipalalla saatan haukata jotain lasten seurana. Iltapalalla yleensä ruokimme vain lapset ja säästämme oman iltapalan mieheni kanssa siihen hetkeen kun lapset ovat jo unilla. Näin ollen emme aina syö yhtäaikaa lasten kanssa. Tyttö on reipas syömään kun vaan malttaa keskittyä tarpeeksi. Joskus vielä lautaiset lentää ja ärripurri puraisee juuri ruoka-aikana. Onneksi myös päiväkodissa tuetaan mielestäni hyvin pienten taaperoiden ruokailua. Opetellaan käytöstapoja ja kiittämistä.

Tyttö onkin sitä innokkaampi syömään jos annos on vimpan päälle tehty hänellekin. Pitää olla sipulit ja rukolat lautasella. Silloin on hymy huulilla. Samaa kuin äitillä , tietysti! Kyllä Poikakin on reipastunut syömisissään, mutta kärsittyään hetki sitten mahdollisesta maitoallergia reaktiostaan, olemme joutuneet aloittamaan monet ruuat paussin jälkeen uudestaan ja nyt taas tietysti varovasti maistellen ja kokeillen.Meidän isi on superkokki, mä rakastan hänen ruokiaan. Perus jauhelihakastikkeenkin hän saa maistumaan paljon paremmalta kuin minun tekemäni. Eilen kastikkeeseen lisättiin ripaus pekonia ja päälle mozzarellaa. Kuka teillä kokkaa?

Herkullista maanantaita kaikille <3

3 kommenttia:

  1. Täällä kokkaan mä ;). Sunnuntaina mies teki pitkästä aikaa lounasta ja oli kyllä luksusta istua valmiiseen pöytään! Meillä syödään iltapalaa lukuunottamatta kaikki ateriat yhdessä, joista päivällinen on minulle tärkein, kun on silloin on koko perhe koolla ♥. Mukavaa päivää :)!

    VastaaPoista
  2. Alina ei syö millään sipulia, ei raakaa, ei paistettua, se löytää sen aina ruuan seasta... Useimmiten mä teen meillä ruuat, mutta kyllä Eppukin välillä kokkaa :)

    VastaaPoista
  3. Yhdessä syöminen on ihanaa! Meillä kokkaan pääsääntöisesti minä, mutta välillä mut yllätetään. Ja meidän lapset myös arvostaa ihan suunnattomasti kaunista ateriaa ja asettelua :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3