20. helmikuuta 2014

Uhmakkaat terkut ja kuva Molo Kids Rainbowsta

Voih mikä ilta takana. Kyllä, kello seitsemän molemmat lapset jo unilla. Väsynyt isosisko määräsi illan sävelet. Uhmakas Tyttö sanoo lähes kaikelle ei, itkee ja raivoaa. Onneksi tätä ilmenee vain väsyneenä, mutta toki tuon raivon kuutenleminen ottaa korvaan, vaikka kohtaus olisi vain hetken mittainen. Saan Tytön rauhoittumaan vain jos laulelen lempi lauluja tai sanon jotain hassua. Sitten nauretaan ja kun seuraava asia pälkähtää mieleen (mistä voisi taas alkaa raivoamaan) niin silloinhan konsertti on taas valmis alkamaan. Uhma on Tytön ensimmäinen laatuaan ja voin sanoa, että huh hei.

Tässä pikainen tilitys siitä, kuinka omapäinen ja temperamenttinen kaksi ja puolivuotias meillä asuu. Millaista uhmaa teidän taaperoilla on? Miten lapset käyttäytyy uhmatessaan? Onneksi kivoja hetkiä on kuitenkin enemmän ja petiin päästään hyvillä mielin... Sitä ennen oli pakko käydä vielä kaupassa, väsyneenä mutta onnelisena uuden puvun haltijana. Ompas se värikäs!


PS. En tiennyt, että lämpenen tälle Rainbowlle, mutta ihana se on. Lisäksi se on meidän  Prinsessan (Lue, uhmaajan ;) ) valitsema, kuten myös nuo välikausi hansikkaat. Näistä varmasti lisää. Nyt oli vain pakko puhaltaa peli poikki :D


Kivaa iltaa jokaiselle! 

16 kommenttia:

 1. Täällä tuntuu välillä että on parikin uhmakasta kaveria, tai nuorempi on ainakin kovin tempperamenttinen.

  Ihana haalari ja Tyttö :)
  Meillä on sama haalari uutena odottamassa mutta tälle talvelle ei taida tulla käyttöön. Ens talvelle on haalari valmiina, ellei si kyllästy ja toivottavasti ei tule kasvupyrähdystä :).

  VastaaPoista
 2. Mäkin ehdin hankkia uutena vaikka kirpparille tuleekin näitä aika hyvin... Sain onneksi alekoodilla ;) Niin ja tää on siis polly, välikauteen :)  Kivaa arkea sinulle ja pojille Tiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, aika samannäköisiä haalareita :)

   Kiitos, samoin teille :)

   Poista
 3. Voin lohduttaa että pojilla ei (toivottavasti) samanlaisia uhmakohtauksia tule kuin tytöillä. Meillä kans esikoistytön kanssa tapeltu 2-vuotiaasta asti aina vaiheittain.. (Nyt 6v ja aikamoisia sanasotia ollut) Pikkuveli 3v on taas huoleton ja hauska heppu joka ei paljoo hanttiin laita.. Johtuukohan miesten ns putkiaivoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jenni, ihana kommentti :) Pitää paikkansa meilläkin ( ainakin vielä , ja toivottavasti ) Yksi ihana äkäpussi riittää ;) <33

   Poista
 4. Sisulla oli yksivuotiaana toi haalari ja se oli sillon lujaa tekoa:) en oo uskaltautunut ostamaan niitä uuden mallin haalareita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis kaiken järjen mukaan pitää vettä edelleen ;) Niin ja siis ihanan kevyt ja notkee kuten aavistelinkin ;) Tää puvun malli iskee muhun ihan kympillä kyllä :)

   Poista
 5. Ihan huippuhaalari, no tietenkin! ;)

  Tuo uhma - se on meillä niiiiiin tuttua ja sitä vastaan tapellaan päivittäin. Meillä on temperamenttinen ja viilipytty mutta silti molemmat saavat raivokohtauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä vaikuttaa kyllä :) kiitos suositteluistasi vielä :)


   Voihan raivo , onneks uusi aamu käsillä , tyttö onkin nukkunut jo 13 h ;)

   Poista
 6. Ihanan värikäs haalari! Ja uhmat on tuttuja, monen lapsen kokemuksella. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !   Joo illat on hyvin erilaisia, joskus raivoa joskus ei :)


   Kivaa viikonloppua :)

   Poista
 7. Meidän kolmella tytöllä ei ollut minkäänlaista uhmaa mutta neljäs on poika ja täyttää ensi viikolla 3v ja muutama viime kuukausi on ollut yhtä tuskaa. Koko ajan kiukuttelee tai tekee pahojaan. Jos kiellän, heittäytyy lattialle ja kitisee joko, mie en jaksa kävellä, minnuu koskee tai minnuu väsyttää lausetta niin kauan kunnes saa huomiota. Vaikka kuinka komentaisin- ei tottele mitään vaan tekee kahta enemmän pahojaan. Lisäksi kaikki pitäisi saada tehdä itse, missään asiassa ei saa auttaa tai tulee raivarit. En todellakaan tiennyt että tälläisiä on olemassakaan koska kukaan tytöistä ei proteistoinut missään iässä näin. Huoh. Töissä on helpompaa kuin illat ja viikonloput kotona kuuntelemassa sitä jatkuvaa naukumista:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo naukuminen kyllä välillä aika ressaavaa ... Mekin jaetaan hetken koittaessa mieheni kanssa aika niin ettei vain toinen kuuntele naukumista :) haastavaa on myös se kun on 1- vuotias joks haluisi leikkiä ja syödä rauhassa :)   Ja , teille noin päin, kai se on luonne kysymys :)

   Poista
 8. Tuttua hommaa uhma täälläkin ;). Noin 1,5vuotta sitten alkoi ja nyt jo osaan aika hyvin suhtautua ;). Mutta uhma kuuluu asiaan, tsemppiä <3.

  Ja mä en tuosta rainbowsta innostunu, mut haalari on muuten huippu :)! Vaikka ois värikäs kyllä kivaa vaihtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä , asiaan kuuluu :) mut onhan tuo melkoista heittäytymistä :>   Joo meil on nämä pollyt kans mustana , mut tykkään kans saada vähän väriä ainaiseen :) ja tosiaan tytön valinta ;)

   Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3