13. maaliskuuta 2014

Kevään helmassa hetki on aikaa kasvaa

Ulkoiltiin tänään töiden jälkeen aika kevyissä tamineissa. Mittari näytti melkein kymmentä astetta. mutta tuuli oli kova... Pipot ja tuulitakki on Mini Rodinin, hanskat ja lapaset Po.pilta. Kumpparit Crocsin ja kuorihousut Lindexin. Käytettiin Poikaa tänään neuvolassa painokontrollissa. 1-Vuotis tarkastuksessa viime joulukuun alussa neukku-tätimme huomasi, kuinka pituus ja paino eivät ihan kulkeneet käsi kädessä. Saimme ruokailuun ohjeita mm. ruokaöljyn tai margariinin lisäämistä annoksiin. Pituus huiteli 1-vuotiaana +2 käyrän tuntumassa ja paino taasen keskiviivan alla. Nyt oltiin palattu meille tutuksi tulleelle nolla käyrälle, jonka kieppeillä myös Tyttö on aina oikeastaan kasvanut ja kehittynyt. Kuopuksemme on nyt 15kk. ja mitat 82cm ja himpan alle 11kg. Ulkolukuvien myötä kuulisin mielelläni teidän pienokaisten mittoja vastaavassa reilun yhden vuoden iässä? Meillä Poika menee muutaman gramman ja sentin Tytön edellä verratessa heidän neuvokortteja. Oli huojentavaa kuulla ettei kontrolleja enää tarvita. Ja niin lähdimme kiikkumaan.

<3: Mamin aarteet
11 kommenttia:

 1. On tyylikkäät ulkoilijat. Nuo pipsat sopisi meidänkin tyttöjen vk-asuihin. Meidän jätkä vettä -2 käyrillä. Jätkä painaa 9,1kg ja olisikohan pituutta 77cm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin meijän vauvoillahan taisi olla viikkoa eroa synttärissä? :) Voih pientä, pieni ja pippurinen? <3

   Poista
  2. Katoin mielenkiinnosta myös tyttöjen mitat. Tytöt olleet 1,5kk ikäisinä 10-11 kiloisia ja 81, sekä 85 pitkiä - ei ehi jätkä noihin mittoihin kahdessa kuukaudessa.

   Viikon ikäeroa muistelen minäkin.

   Poista
 2. Ihanat samis asut :) Pipot sopii kivasti asuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pipot löytyi syksyn jemmasta, onneksi oli vieläkin soppelit :) Kiitos.

   Poista
 3. Minäki sain hankittuu meille tuon takin :).
  Ihania kuvia, ihanat samistelijat :)

  Esikoinen oli 1,5v iässä 89cm ja 14kg. Nuorempi 85cm ja 12kg. Meillä on ollu nuorimmaisen kanssa tähän asti paino ollu käyrän alhaalla ja pituus ylhäällä. En muistanu tähän näissä huuruis yhtää 1v mittoi.. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat kuvat ja asut tässä postauksessa! :)

  En ihan tarkkaan enää muista poikien mittoja 1-veenä, mutta todella hoikkaa sakkia ovat aina olleet. Tuo neljävuotiaskin painaa vasta nippa nappa 15 kg, ja olisikohan kohta kolmevee noin 12,5 kg...

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia! Alina oli vuoden iässä 11 kiloa ja 79cm ja 1,5veenä 12 kiloa ja 85cm. Saa nähdä miten Aava kasvaa, tosin on nyt hoikempi ja pidempi kuin Alina tämän ikäisenä. Johtuu ihan varmasti siitä että Alina sai tässä iässä korviketta, kun taas Aava vain rintamaitoa..

  VastaaPoista
 6. Me rampattiin ensimmäinen vuosi joka kuukausi kasvukontrolleissa. Itse en ollut huolestunut, sillä sekä minä, että pojan isä on ollut pieniä samanikäisinä. Ihan samoilla käyrillä kulkee. Jasper oli 1.v neuvolassa 72cm ja 8,2kg ja pari kuukautta myöhässä olleessa 1,5v neuvolassa 80cm ja 10,3 kg ja ikää siis 1v ja 8kk. :) ihanat nuo tuulitakit <3

  VastaaPoista
 7. Meidän tyttö oli 1v neuvolassa 9,5kg ja 74cm

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3