14. toukokuuta 2014

Puolitoistavuotias päiväkodissa


Kuvat eivät ole päiväkodista, mutta kurkkaus ennen kuvia kuopuksemme maailmaan päiväkodissa. Olin nimittäin eilen Pojan varhaiskasvatuskeskustelussa. Keskustelu pidetään kerran vuodessa, tai neuvolaa ennen. Neuvola meillä on kuun loppupuolella ja tuolloin kuopus täyttääkin puolitoistavuotta. Pelkäsin eniten viime vuoden lopulla, että Poika muuttuu jotenkin kun hän menee päiväkotiin. Tuleeko eroahdistus, vierastaminen tai kenties kiukuttelua kotona protestoinniksi. Ikävöidäänkö äitiä öisinkin ja sitten ei nuku kukaan. Poikamme luonne on vaan aina ollut aurinkoinen, iloinen, perustyytyväinen vauva. Iloksemme olemme saaneet huomata, että Poika pärjää päiväkodissa hyvin. Hän on aina hyväntuulinen, mennessään ja lähtiessään hoidosta. Pehmeää laskua päiväkotimaailmaan ollaan jatkettu edelleen. Hoitopäiviä on viikossa maksimissaan neljä ja minimissään kaksi. Vuorotyön hyviä puolia on se, että lapsi ei ole hoidossa pääsääntöisesti kasista neljään. Poika omaksuu myös erilaiset päivät hyvin, hän ei välitä, vaikka menisi hoitoon jo aamulla kuudelta tai vasta lähempänä lounasaikaa. 

Isompia ryhmässä herramme ei ujostele ja on kovin kiinnostunut kaikesta. Positiivisesti yllättynyt olen siitä, että hän jaksaa kuulemma istua ja kuunnella lauluja ainakin kolme kipaletta putkeen. Hän tykkää maalata ja tanssia. Jos joku vie lelun kädestä on huuto valmis ja protestoi kovaa, jos häntä harmittaa moinen. Syö ja nukkuu hyvin isonkin ryhmän ympäröimänä. Vuorohoidossa on tietysti sellainen etu, että on päiviä jolloin lapset tulevat hoitoon hyvin eri aikaan ja ryhmät ovat aika ajoin pieniä. 

Hoitoon olen todella tyytyväinen. Päiväkodissa tavoittaa aina aikuisen, jos jostain pitää päästä juttelemaan. Huolta Pojasta tai kehityksestä ei ole meillä vanhemmilla eikä hoitajillakaan. Poika on avoin, iloinen, tyytyväinen, leikkisä. Ymmärtää käskyjä ja neuvoja, puhetta niin, että toimii ohjeen mukaan. Istuu potalla ja pissaillee pottaan;) 

Tällä kertaa en vertaile lapsiani. Välillä on osattava ottaa huomioon pienokaiset yksilöinä. Vaikka mielessä pyörii jo sata asiaa Tytöstä tämän ikäisenä. Poika omaa aivan omanlaisensa persoonan, hienoa, hyvä niin. Hän on hurmaava Mies, mutta silti vielä niin vauva.

Nyt on teidän vuoro kommentoida, mitä viemisiksi aivan ihanille hoitajille ja opettajalle? Kevätjuhla on ensi viikolla <3 Jouluna ostin suklaata ja lapset teki pienet kortit...


Mukavaa torstaita kaikille <3

11 kommenttia:

 1. Ihana pieni kikkuroineen kaikkineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, joko teillä ollaan päiväkodissa?

   Poista
 2. Päiväkotiin sopeutuminen kuulostaa hyvin samalle kuin meillä. Meillä myös viihtyy hoidossa, on iloinen ja tyytyväinen lapsi (kohta 2vee, aloitti tarhassa 1v2kk). Kevätlahjat mietityttää myös täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kyllä se on helpotus töissä kun tietää , ettälapsista pidetään hyvää huolta... :)

   Poista
 3. Päikkytätit jaksaa vuodesta toiseen kiitellä kangaskasseista (tokmanni 0,50e/kpl) johon mustalla kangasvärillä (4e sinooperi) painoimme lastemme jalanjäljet. miehen mielestä "liian henkilökohtainen" lahja, mutta tätit tykkäsivät ja viikottain pitävät käytössä :)

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni päiväkotilainen! Kiva, että sujunut niin hienosti hoidossa olo. Itse työskentelen lasten kanssa (tosin nyt kotosalla vielä ainakin reilun vuoden) ja kun keväisin sekä jouluisin lahjoja saa, omat suosikit ovat olleet syötävät lahjat, kukat myös oikein tykättyjä. Toki ihmiset tykkää erilaisista asioista, mutta kun on vuosia työssä ja 2x vuodessa tulee lahjavyöry niin ei mielellään ns. ylimääräistä tavaraa halua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin just päättänyt , että pojan ryhmään vien ainakin ruusut kaikille... :) Joo, ei mitään ruukkuja, purkkeja, purnukoita.. Myös kerran joulun alla annettiin jotkut hemmottelusetit body shopista, mites sellaiset?


   Poista
  2. Hemmottelut uppoaa ainakin minulle ;) Lähinnä kaikki syötävä/ käytettävä on mieluisinta ettei tule sitä ns. turhaa tavaraa aivan hurjasti. Vaikka ne Pentikin tuikkujutut on ihania, niin ei niitäkään halua kymmenittäin kun ne tuppaa sitten olemaan yksittäisiä "eripareja". Enkä halua mitenkään epäkiitolliselta kuulostaa, ihanaa kun lapset ja vanhemmat haluaa muistaa! Mutta kun sitä materiaa vaan tulee helposti liikaa niin kaikki sellainen minkä voi syödä tai käyttää pois on jeejee :)

   Poista
 5. Mekin tässä mietitään lahjuksia - lahjottavia kaikkiaan 10 kappaletta niin ihan hirveen isoja ei viedä. Edellisinä vuosina on viety kukkakepit, yrtit ja kukansiemeniä - jotain kesään liittyvää ois kiva viedä nytkin. Koitin jotain grillaamiseen katella esim. puuvartista marinointi sutia, mutta en löytänyt. tietysti joku kulutus juttu paras.

  VastaaPoista
 6. Kutikuti-Miiun blogissa oli ihana idea purkitetuista keksiaineksista:)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3