28. toukokuuta 2014

TERKUT NEUVOLAKÄYNNILTÄ

Tänä toukokuisena, sateisena päivänä mini Mieheni täyttää puolitoista vuotta. Kävimme tänään neuvolakäynnillä ottamassa mittoja ja kertomassa neukkutädille miten meillä menee. Neuvolakäynneistä on tullut rutiininomaisia visiittejä äitiyden myötä. Mietin juuri, että olen ollut neuvolan asiakas jo kolmen ja puolen vuoden ajan. Vauva-aikana lapsia seurataan tietysti tiheämpään, mutta nykyisin neuvolassa käydään niin harvoin, että ne harvat ja pakollisetkin melkein meinaa hukkua kiireisen kalenterin mukana.

Poika sai kehuja iloisuudestaan, reippaudestaan, perus luonteestaan, syömisestä (jossa kehittynyt hurjasti ja syö jo itse) nukkumisesta. Kaikki oli niinkuin pitääkin. Laulettiin Pojan aloitteesta ihhahhaa heppalaulu, laskettiin kolmeen, potkittiin palloa, mitattiin ja punnittiin :)  Viime vuoden lopussa pituutta tuli huimasti lisää, seitsemän senttiä neljässä kuukaudessa! Pyrähdys on kuitenkin nyt tasaantunut ja mitaksi saatin hieman alle 84cm , senttejä tulee edelleen yksi per kuukausi. Painoa kahdessa kukaudessa oli tullut lisää 300 grammaa. Painoa nyt 11.1 kiloa. Kävimme pitkin kevättä painokontrolleissa, sillä Pojan paino ja pituus eivät 1-vuotiaana aivan  kohdanneet (neuvolan mukaan, vaikka kiva täti onkin) . Nyt pituus on takaisin nollakäyrällä ja paino myös. Pituuden suhde painoon on edelleen alle viivan, mutta sallittavan miinus kymmenen prosentin sisällä. Margariiniä ei siis tarvitse lisäillä enää joka ateriaan.

Pojan iho ongelmista oltiin päästy jo hetkeksi eroon. Mitään allergioita ei olla todettu ja hän voi syödä kaikkea niinkuin me muutkin. Mutta, eiköhän saatu taas esitellä neukussa muutamaa hyttysen pistoa, vai mitä lie ovatkaan. Kasvojen iho on edelleen Pojalla hyvin vaihteleva, parhaina päivinä kasvot ovat sileät kuin peppu ;) ja toisina päivinä karheampaa kuin hiekkapaperi. Rasvaamaan, rasvaamaan ja tietysti pusuttelemaan posket märäksi!

En osaa sanoiksi pukea, kuinka tärkeä Mies minulle olet. Olet hurmaava, rakastettava. Opit kokoajan uutta ja juttelet jo pieniä pätkiä minulle. Tanssit, laulat, pusutat. En voi lopettaa katsomasta sinua <3


Kesän aikana lisää lasten kehittymisestä, sillä esikoinen täyttää jo pian kolme vuotta!! iiiiks! Millaisia puolitoista vuotiaita teillä on? Eikös ole aika ihana ikä? <3
1 kommentti:

  1. Valloittavia nämä puolitoistavuotiset <3
    Meillä melkeinpä grammalleen ja sentilleen samoissa mitoissa, ikää tosin kk vähemmän :)
    Kova meno päällä ja joka paikkaan pitää kiivetä. Puhe on vielä omaa höpötystä mutta kovaäänistä sellaista :D

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3