12. kesäkuuta 2014

Helsingin kaupungin leikkipuistot

Heippa hei! Tässäpä pieni pläyäys plussia ja kiitoksia nykyiselle kotikaupungillemme. Helsinki vietää tänään Helsinkipäivää ja päätin postata lapsille tärkeästä asiasta, mihin Helsinki panostaa suunnattomasti. Nimittäin leikkipuistot ja erilaiset aktiviteetit. Monenlaista puuhaa ja tapahtumaa tulee varmasti vielä mahtumaan kesään ja puistopäiviin, mutta tässäpä kuvia ja muutama sana siitä, miksi me viihdytään leikkipuistoissa. Puistotie on tuttu ja turvallinen, meidän lähipuisto sijaitsee kivasti metsän keskellä. Lähellä liikuntahalli, juoksuun lenkkiratoja ja koirapuisto, ympäristössä viihtyy varmasti koko perhe.

 Paljon urheilullista aktiviteettia, takana iso koripallokenttä, mailoja, palloja vaikka hur mycket!


 Hienoja ja hyvin huollettuja kiipeilytelineitä, joista löytyy mahdollisuuksia niin pienille kuin isommillekin lapsille.

 Äidit ja äitikaverit rennoissa tunnelmissa. Uusia tuttavuuksia ja vanhoja kavereita. Aurinkoa!

 Useita siistejä hiekkalaatikkoja, valtava määrä hiekkaleluja kaikkien yhteiseen käyttöön.

 Kaupungin tarjoama puistoruokailu kello 12. Omat kipot ja kupit mukaan. Ennen ruokailua lapsia ja vanhempia muistutellaan tulevista ohjelmista. Tällä viikolla värikylpy, hammaskeijut ja monta muuta. Myös sadepäivisin tarjoillaan tietysti ruokaa ja ohjelmaa on tuolloin sisällä puistorakennuksessa. Pienemmille voi lämmittää ruokaa mikrossa ja sisältä löytyy myös vessat. Toisinaan jälkkäriksi myydään tikkujäätelöitä, joiden tuotto käytetään yhteiseen hyvään, kuten kauden päätöksen grillijuhlat.

 Uima-altaat, monien lasten suosikit! Ammeita ja puhallettavia altaita alle 3-vuotialle. Paljon erilaisia uimaleluja. Iso maa-uimala tyyppinen uima-allas, meidän isi ja Tyttö menivät käsikädessä.

Oman torin mansikkakojulla. Tästä on hyvä jatkaa päikkäreille.


8 kommenttia:

 1. Mahtava postaus! Ja kiva blogi sulla muutenkin! Reissataan lähes viikottain sinne "isoon kaupunkiin"lasten kanssa täältä tuppukylästä. Netistä ym.löytyy yleensä vain vinkkejä maksullisiin puuhiin ja omat ideoinnitkin jääneet asteelle -lintsi,huimala,snadistadi,korkeasaari ym. Saako udella missä päin tuollainen puisto missä "maa-uimalakin"? T. Äiti maalta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.hel.fi/hki/Vaka/fi/Leikkipuistot+ja+perhetalot Tuolta näet kaikkien puistojen aukioloaikoja ja kesäpuuhaa. :)Kyseinen puisto on Mustapuro :) Mutta monessa muussakin on uima-allas, ainakin Töölössä :)

   Kiva , että eksyit lukemaan ja kommentoimaan :) Ihanaa kesää maalle ja kaupunkireissulle!

   Poista
 2. Kiva postaus ja täällä vain kateellisena voi näitä kuvia katsella. Ensinnääkin, missä meidän kesä, mutta toiseksi, missä meidän virikkeelliset puistot? Vaikka viihdynkin Oulussa, pieni kipinä sinnepäin tulee aina välillä :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin alkoi satamaan, eikä loppua näy ;) Viikonlopuksi Porvooseen :) Katsotaan paistaako :D

   Poista
 3. Aivan ihana postaus! Me karataan välillä Helsinkiin puistoon kesäsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta :) Kannattaa karata , vihreämpää aina naapurissa :)

   Poista
 4. Kiva postaus ja aika kateellisena minäkin tätä luin! Tampereella on myös kivoja puistoja, joissa on juuri uusittu laitteistoa, mutta ei täällä yhdessäkään ole ruokailua tai mitään muitakaan palveluita, ei uima-altaita, ei oikeastaan muuta kuin kiipeilytelineitä ja keinuja. Ja mä kun olen luullut et täällä on pyistotilanne hyvä!! Seuraavan kerran kun tullaan Helsinkiin, täytyy ehdottomasti ottaa yhdeksi kohteeksi joku puisto!

  VastaaPoista
 5. Mahtavia puistoja teillä siellä! Meilläkin on ihan kivoja ja hyvinhoidettuja puistoja, mutta ei tietoakaan mistään puistoruokailusta tai noin ihanista uimaloista! :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3