11. kesäkuuta 2014

Kaksi taaperoa ja Korkeasaari


Käytiin eilen Korkeasaaressa koko perheen voimin. Parasta on, perheen yhteinen aika ja vieläpä loman muodossa. Kahden taaperon kanssa tälläiset reissut vaativat kyllä kaksi aikuista ja erittäin hereillä olevat silmät ;) Vilkkaat lapset säntäilivät aitaukselta toiseen, taistelivat mäkisessä saaressa, mutta niin monta "vau" ja "jee" kommenttia mahtui päivään, ettei kyllä kaduta yhtään, että tuli taas temmellettyä tunteja ja tunteja tien päällä. 

Korkeasaareen kannattaa varata vaunut mukaan, mikäli vähääkään mietityttää pienten lasten jaksaminen. Maasto on ylä- ja alamäkeä ja välillä tosi kivistä ja muhkuraista. Varsinkin jos, teillä on minkäänlainen aikataulu selvitä portilta takaisin lähtöpisteeseen on hyvä varmistella vaunuilla. Rattaita saa lainaan lipun oston yhteydessä. Vaunujen renkaissa on kiva peseminen reissun jälkeen, aasin kakalta ei mekään vältytty, mutta sehän kuuluu kesään! Siispä laittakaa kumpparit jalkaan, jos se vaan suinkin on mahdollista. Kannattaa valita suht pilvinen päivä, tuolloin jaksaa paremmin ja eläimiäkin näkyy ehkä enemmän. Tosin eilen, ilma oli enemmän trooppinen ja matalapaineinen, mutta sekin sopi mainiosti. Korkeasaaressa on paljon erilaisia kahviloita ja ns. tupia, joissa voi lämmittää lapsille ruokaa ja käydä vessassa. Vaunuilla ei kuitenkaan saa mennä kahviloihin tai ravintoloihin sisään. Kahviloista saa kaiken kattavaa evästä, mutta meillä oli mukana omat murkinat. Ruoka ja eväskassista saa tietysti kivan painolastin, mutta eipähän kaaduttu nälkään ja reppu oli tyhjä palatessa. Kamera kannattaa otta ehdottomasti mukaan ja tietysti reipasta mieltä. 
Bussilla 16 pääsee suoraan portille. Korkeasaareen lipun hinta on 12 euroa per aikuinen ja alle 4-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Matkamuistoja myydään ainakin porttien luona olevassa kahvilassa.

Olihan ne eläimet söppäniä, useat kyllä piilossa ja monet lasin takana. Siksipä sain kuvia oikeastaan vain näistä vapaana liikkuvista linnuista ja muutamasta muusta. Leijona kuvattiin lasin takaa. Käärme oli esikoisen suosikki, mitä se tekee kielellä? Linnuille kuopus huutelle hau hau ja hauskinta oli ajattaa hanhia. Lokit hyökkivät heti eväskipoillemme, eli vauhtia ei reissusta puuttunut. Tätä muistellaan varmaan vielä pitkään. Ensi kesänä uudestaan, tai näkyisiköhän jääkarhuja talvella?


Meinaatteko te pistäytyä  Korkeasaaren aitauksilla?


9 kommenttia:

 1. Saattaa olla, että mennään vielä koko perheen voimin käymään, mut suostun sinne kyllä vaan "vähän huonommalla säällä" ettei oo mieletöntä ruuhkaa ja pääsee näkemään eläimiäkin ;)

  Ihania kuvia ja söpöt mätsäävät kumpparit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kumpparit oli ihan Must Have! Kiitos :)

   Poista
 2. Me käytiin myös vähän aikaa sitten ja tykättiin! Kahdessa taaperossa on varmasti vahtimista, meillä meinasi jo tuo yksikin juosta karkuun ;) Onneksi pienempi seurasi tyytyväisenä vaunuista, ensi kesänä mennään mekin kahden pienen perässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin pienemmän vaunuun laitoin välillä lepäämään ja juomaan, meno oli hurjaa, mutta lasten ilo on niin <3 <3


   Voi ensi kesänä :D sitten mennään!

   Poista
 3. Me kävimme viime kesänä ja mekin kyllä mennään ensi kerralla hieman huonommalla säällä. Ihmisiä oli valtavasti ja heinäkuun kuumuudessa eläimet piiloutuivat. Kiva paikka Korkeasaari silti on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, tuolla jouduttiin jonottamaan vaan herra leijonan luo, muutoin sai hyvin vapaasti mennä ja vessaankin pääsi jonottamatta. Onnistunut reissu, kannattaa tosin valita päivä hyvin , jos mahdollista :)   Poista
 4. Ihania kuvia! Alinan setä osti sille vuosilipun Korkeasaareen, joten neiti on käynyt siellä jo kaksi kertaa tänä kesänä, ja varmasti käydään vielä monesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuollaisiakin kausikortteja myydään, ompa kiva :) Varmaan 5 -vuotias saa vielä enemmän irti Korkeasaaresen näht'vyyksistä :) Nähdäänhän ensi viikolla!?

   Poista
 5. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful &
  it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you helped me.


  Here is my web-site; naked cams

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3