23. heinäkuuta 2014

Se puhuu


Ensimmäinen lause, monia monia sanoja, se puhuu! Tottakai vielä jokeltelee omiaan ja ärisee jos jokin kenkuttaa. Ihan kaikkea ei vielä osaa pukea sanoiksi. Paljon kuitenkin. Uusin sanahitti on kuuma! Eikä ihme kyllä tuskaisesti huutaen, vaan iloisesti tokaisten kuuma :) Mutta mitä sängystä kuuluikaan aamulla?Äiti tulee!! 

Ikää pienokaisella on 1v ja vajaa 8kk. Vaikka blogini yksi suurimmista iloista itselleni on se, että kirjoittelen ja kuvaan lapsistani itselle päiväkirja tyylistä muistoa, on nämä tosi tärkeät asiat pakko laittaa ihan oikeiden kansien väliin. Milloin teillä on muodostettu lauseita? Arkistoista löytyi Tyttömme sanoja Pojan iässä ja silloin mentiin jo lujaa, 1v 7kk "mihin meni junat?"

Olipas meillä ilta taas tänään. Pitkä päiväkotipäivä, työpäivä, nälkäisiä ja yliväsyneitä lapsia. Menen silti vielä hetkeksi relaamaan partsille, missä on edelleen kuumat lattialaatat, kesäillat <3

5 kommenttia:

 1. Puheen kehitys on ihan mahtava juttu! Oman lapsen ekat sanat ja lauseet on vaan niin ihanaa kuultavaa:)

  VastaaPoista
 2. Onpa teillä tosiaan jo iso mies ja ihana tuo hänen uusi tukkamuotinsa :)
  Meidän puolitoista vuotias ei vielä juurikaan juttele paitsi omaa höpötystään. "Lampaat" ja "tyttö" on hänen sanavarastonsa :D

  VastaaPoista
 3. Meidän vanhempi tyttö osasi jo 1 v 6kk iässä puhua kolmen sanan lauseita. Et aikasten oppi, on hän kyllä ollutkin kova puhumaan, 24h päivässä äänessä ;) Nuorempi nyt 1v 11kk ja sanoo kolmen sanan lauseita..

  SANNA S.

  VastaaPoista
 4. Voi söpöliini <3 Täälläkin odotellaan jo ensimmäisiä lauseita. Sanoja tulee jo muutamia. Meillä nuorimmainen nyt 1v4kk tämän kuun lopussa. jännää aikaa eletään siis täälläkin. Ihania nuo ensimmäiset kunnolla ymmärrettävät höpinät :)

  VastaaPoista
 5. Ihania puheen oppijoita kaikilla teillä, on se kyllä hienoa olla äiti ja seurata aitiopaikalta<3. ^^

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3