11. lokakuuta 2014

Näistä asioista joustan, koska olen äiti

Siitä saakka kun minusta tuli äiti, huomasin, kuinka jaksamiseni kannalta on tärkeää, että itse voin hyvin. Tottakai lapset menevät kaikessa etusijalle, mutta oma itseni ei ole äitiyden myötä siirtynyt takavasemmalle. Olen aina huolehtinut ulkonäöstäni, enkä vähiten nyt äityiden myötä. Olen ennenkin tituleerannut, kuinka haluan kotona näyttää edes ihan kivalle. Äitiyden myötä on kuitenkin pitänyt järjestellä itseä koskevat asiat uuteen järjestykseen

 Numero yksi, suihku, suihkussa käyminen. Pienen vauvan kanssa lähes mahdotonta? Tai kun vauva nukahtaa, kiireesti suihkuun, olipa yö tai aamu! Muistan myös ajan jolloin odotin, että isompi vauva nukkuu ja pienempi lähti mukanani kylppäriin sitterissä. Hiuksia pestessä sormet ristissä toivoen, ettei kiukku iske pienokaisella :) Hauskoja muistoja. Tänä päivänä käyn suihkussa iltaisin kun lapset nukkuu. Tai kylvemme yhdessä, jos kylvemme kolmisteen, on minun roudattava pikkuveikka jossain vaiheessa kylppäristä turvaan (katsomaan lastenohjelmia) jotta saan rauhassa vaahdottaa omat hiukset. Isompi viihtyy vierellä ammeessaan. Onneksi suihkussa käyminenkin on jo paljon helpompaa kuin muutama vuosi sitten, mutta ei missään nimessä itsestäänselvyys ilman, että mieheni on kotona. Arvostan yksinhuoltajia!

 Numero kaksi, kampaaja, ripsipidennykset, hammaslääkäri, kuntosali. Nuo nyt ihan esimerkkinä. Ennen soitin ja varasin ajan kampaamoon, kauneushoitolaan, hamppilekuriin tuosta noin vaan. Äitiyslomallakin minun oli suht helppo päästä iltaisella kotoa pois käymään omilla asioilla, mutta tänä päivänä kampaamokäyntini verottaa yhteistä aikaamme lasten kanssa ihan eri tavalla, se venyttää työpäiväni kymmenen tuntiseksi ja sitä ennen kun pystyn edes miettimään omaa aikaani on pakko vielä tarkistaa miehenikin kalenteri. Näistä en kuitenkaan luovu (paitsi kuntosalista!) mutta pikkasen meinaa pieni pääni unohdella asioita ja jätän kaikki omat asiointini viime tippaan... Onneksi ripsihuolto on ensiviikolla, finally!

 Mä kertakaikkiaan voin paremmin juuri sellaisena kun olen aina ollutkin. Ollut siis ennen lapsia. Mulla on tarve, tarve itselleni, näyttää kivalle, värjätä hiukset, käydä suihkussa, laittaa kasvoihin hieman meikkii ja niin edes päin. Valita kivat puhtaat vaatteet päälle! Saattaa olla tosi pinnallista? Mutta näin se vaan on, puhdas, raikas, kaunis olo itsellä, olo jonka kanssa olet sinut!

 Numero kolme, ruokailut. Kiitos rakkaalle miehelleni, joka kokkaa hyvin hyvin ahkerasti (ja vieläpä huippu hyvin), silti, mä ajan välillä itseni aivan piippuun, huutavan nälän partaalle? Mä oon edelleen se, joka ruokailee viimeisenä tai ei ollenkaan! Kun laset hyppivät pois pöydästä on minunkin oltava valmiina toimimaan seuraavassa paikassa. Onneksi uskon, että tähän on pian luvassa tolkkua, eihän nuo pirpanat ikuisesti ole pieniä, vilkkaita, uhmakkaita... Onneksi asiassa on se hyvä puoli, että ei sinne kuntosalille tarvii lähtee, kun palaa rasvaa kotonakin ;)

 Tää aihe, tai nämä pari juttua tuli mulla mieleen tänään, sillä tänään kaikki meni putkeen! Söin lasten kanssa aamista rauhallisin mielin kello kymmenen aamulla, ulkoilun jälkeen velipoika nukahti ja me tytöt kylvettiin, laitettiin kynsilakkaa, föönattiin ja tuperattiin hiukset, etsittiin äidille korvikset ja laitettiin päälle collarimekot! Kun pikkuveli heräsi kammattiin hänen tukka ja puettiin raitaa päälle, sitten suunnattiin kaverin tytön synttäreille!

Ihanaa, näiden kahden kanssa vietyt hetket tuntuu aina parhailta, tuli mitä tuli!

5 kommenttia:

 1. Huippu ja ihana jengi siellä ♥.

  VastaaPoista
 2. Se on hyvä ettei hukkaa sitä, mitä oli ennen lapsia! :) Ja äiti ansaitsee omat hetkensä ehdottomasti. Pakostikin äitiys muuttaa tiettyjä asioita ja ajankäyttöä, mutta pienistä henkirei'istä täytyy pitää kiinni!

  VastaaPoista
 3. Kivasti postattu! Välillä huomaan uppoutuvani täysin äitilandiaan, mutta omat jutut ja itsestä huolta pitäminen tekee hyvää. Lauantaina kävin kampaajalla nautiskelemassa ja tykkään itsekin edes hieman siistiytyä tai laittautua vaikka oltaisiin vain kotona tai lähipuistossa. Siitä tulee hyvä olo ja toisaalta haluan näyttää lapsille, että on tärkeää välittää muiden lisäksi myös omasta itsestä ja pitää itsetä huolta.

  VastaaPoista
 4. Juuli: Kiitos :) Laura: Juurikin näin, pikkujuttuja, mutta isoja ;) Anne: Kiitos :) Kyllä se vaan näin on.. Lähipuistossa se vasta tärkeää on olla ok näköinen ;) Jokaisella omat pikku jutut , ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihania <3 Mä käyn Aavan kanssa tosi usein suihkussa, se viihtyy siellä mielettömän hyvin, ja samalla hoituu molempien pesut :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3