31. lokakuuta 2014

Vinksin vonksin


Tai ainakin heikun keikun, me muutetaan! Uusi koti valmistuu marraskuun lopulle ja meistä tulee Espoolaisia! Pitkä ja luminen talvi uusissa maisemissa kuullostaa ihan huipulle. Sitä ennen on kuitenkin tehtävä hurjasti aikataulutusta, pakkaamista, siivoamista ja tästä kaikesta mahdollisimman helppoa ja stressitöntä lapsille. Kolmevuotias osaa jo suhtautua muutoksiin järkevämmin. Kolmevuotiasta on myös helppo pehmittää ja ennakoivasti tukea muutostilanteissa. Arvoitukseksi jää kuinka onnistumme kaikessa ja kuinka reagoi villi kaksivuotias, jonka synttärijuhlintaa siirrän suosiolla uuteen kotiin. 
Meillä ei ollut mikään pakkotilanne muuttaa vielä vanhasta asunnostamme pois, itseasiassa koti tuntui juuri nyt kodilta ja on minusta kovin viihtyisä. Lähiön äidit ja kaverit löytyy vierestä. Muutama palanen vaan loksahti niin kovin nopeesti nappiin, etten voinut vastustaa hyökkäystämme Espooseen. Ja onhan se helpompi muuttaa siinä vaiheessa kun lapset ovat suht pieniä. Ei pitäisi ainakaan tulla niin kovin ikävä vanhaa... Vaikka varmasti lähtö täältä koskettaa ja koettelee minuakin, niin miksei pieniäkin. Uskon kuitenkin vahvasti, että uudelta seudulta meille löytyy pitempiaikainen asuinpaikka, uusia ystäviä, uusia mahdollisuuksia. Se koti, on ainakin ihana. 
Aina muuttaessa on hirmu hinku heittää vanhaa pois ja hankkia uutta tilalle, mutta tällä kertaa minun ei tarvitse ainakaan hankkia mitään. Ajattelin silti päivittää muutaman valaisimen, ehkä karsia muutaman printin vähemmäksi, leluja ja vaatteita onkin jo kierrätetty eteenpäin. Näin siis lähtee muutto käyntiin. 
Voi mun rakkaita pieniä, kyllä me tästä selvitään! Voikun osaisin pukea tilanteen heille järkevästi sanoiksi!? Jos jollakin on positiivia kokemuksia pienten lasten kanssa muuttamisesta niin Bring It On! Mua jännittää :)

5 kommenttia:

 1. Kohti uusia tuulia ja seikkailuita siis! Tsemppiä muuttopuuhiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, niin lähelle, mutta silti suuria muutoksia :) Ainakin näille pienille :) "otetaanko me mikrokin mukaan?" ;)

   Poista
 2. Meidän vanhin ehti asua neljällä paikkakunnalla neljän esimmäisen ikävuotensa aikana ja ei se tuntunut tytössä mitenkään. Nyt kun ovat koulussa ja kaverisuhteet syvällisempiä niin ei sitten muutetakkaan, kun korkeintaa kunnan sisässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kiitoa Amalia rohkaisusta ! Näin minäkin asian järkeilin :)


   Kivaa viikonloppua ! Mä jatkan puuhasteluja ;)

   Poista
 3. Tervetuloa <3 Löytyy täältä niitä vanhojakin ystäviä ;)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3