22. tammikuuta 2015

Siitä kuinka ihastuin lastenvaatteisiin

Jo raskausaikana odottaessani esikoista ihastuin pikkuruisiin bodeihin, haalareihin, potkareihin ja ties mihin hepeleisiin. Lasten isoäiti työskenteli tuolloin lastenvaateliikkeessä eikä se helpottanut yhtään kuumeiluani saada täyttää jokainen lipasto ja vaatehylly tulevan vauvan vaatteilla. Kun vauva syntyi oli meillä vaatetta niin paljon, että niistä olisi varmasti riittänyt ainakin viidelle vastasyntyneelle. Kappas, pian ne kaikki olivat jo pieniä :) Kun saimme tietää toisen lapsen sukupuolen kierrätin Tytön pieneksi jääneet hepeleet pois. Vein osan kirppareille ja secondhand putiikkeihin. Osan lahjoitin ystäville ja hyväntekeväisyyteen, vaatetta oli ja on edelleen paljon.
Nykyisin, mietin enemmän, että laatu korvaa määrän. Olen hurahtanut, kuten moni on huomannutkin muutamiin merkkeihin ylitse muiden. Laatuvaate kestää pesuja ja säilyy lapselta toiselle.
Mä en oikein tiedä, miten ihmeen kaupalla mä ihastuin juuri lastenvaatteisiin? Miten en leluihin tai tarvikkeisiin tai mammamalliston vaatteisiin? Ainakin muistelen, että ostaessani ensimmäistä vaatekerrastoa syntymättömälle vauvalle, siitä tuli tosi todellinen olo! Olo, että minusta tosiaan tulee äiti! Kun viikkasi pieniä pöksyjä kaappiin, tiedostin, että joku päivä puen nämä lapselleni. Ihan hurjaa!
Tykkään vaatettaa lapseni tyylikkäästi, tykkään laadukkaista, mukavista vaatteista joissa näen, että lapsen on hyvä olla. Näinhän minä tykkään itsenikin pukea, plussaa on kivat printit, kausivärit, yksityiskohdat! Pojan pitää näyttää itseltään ja Tytön omanlaiseltaan :) hassua! Suosin myös Suomalaista hyvin pitkälti.
Vauvojen vaatteet saavat minussa vieläkin muistoja heräämään, siksi minulla onkin monta laatikkoa lasten ihan pieniä vaatteita jemmassa joista en raaski luopua. Tytön ensimmäinen asu on kokoa 46cm ja ihan meinaa itku tulla kun niitä katselee :)

Harakanpesässä on myynnissä Suomalaisten Papun ja Gugguun lisäksi myös paljon käytettyjä lastenvaatteita. Second Hand puolelta löytyy mm. Polarn o. Pyretiä, Mainiota, Aarrekidiä, Mini Rodinia ja Marimekkoa! Kaupan omistaja Marika valitsee myyntiin hyvälaatuisia kappaleita sesongin mukaan. Myös monenmonta kenkäparia löytyi puodin hyllyltä. Mikäli sinua kiinnostaa tuoda teidän pieniä lastenvaatteita myyntiin Harakanpesään, sekin onnistuu! Kätevää kierrätystä.

Kaikkea ei myöskään tarvitse hankkia uutena. Harakanpesän second hand -vaatteet ovat huolella valittuja ja rakkaudella huollettuja. Jokainen vaate on tarkastettu ja kuvailen kunnon mahdollisimman tarkasti tuotetekstissä. Myyn vain siistejä hyväkuntoisia vaatteita, sellaisia joihin haluan itsekin oman lapseni pukea. 

Varsinkin ihan pikkuruisia vaatteita hankin aikoinaan käytettynä. Vauvat kun ovat yhdessä koossa niin kovin vähän aikaa, ettei vaate mene varmasti miksikään. Nyt lasten ollessa hieman isompia hankin käytettyjä vaatteita hieman harvemmin. Kaikkea ei meillekään tietysti osteta uutena, etenkin ulkopuvuilla on ollut monta käyttäjää ennen meitä. 
Välillä saatan pitää kuukausia etten hanki mitään uutta vaatetta lapsille, jos oikeasti ei ole tarve! Mikä se tarve sitten on, sen voi jokainen määrittää itse :) Nyt kun kevät tekee tuloaan ja jokaiseen puotiin tulee uutuuksia, on minunkin taas varmaan sijoitettava pikkuinen summa lastenvaatteisiin.
Gugguun uutuudet tulee myös tänne 5.2 joten älä missaa ehkä kevään odotetuimpia lastenvaatteita :) Onhan ne niin kuin karkkeja, vaikka ei ihan olisikaan tarvetta, niin mä oon aatellu aina <3 Ihastuin vaan!

PSSSSST. mikäli kurkkasit Harakanpesän valikoimaa käy ihmeessä tykkään heidän facebook sivuista ja osallistu seinällä olevaan arvontaan, jossa voit voittaa 30 euron lahjakortin puodin koko valikoimaan!
Miten teillä on hurahdettu lastenvaatteisiin vai oletteko maltillisia mammoja ;) ?


Ihanaa päivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mä hullaannuin lastenvaatteisiin oikeastaan vasta silloin kun tuo keskimmäinen syntyi. Ekan kanssa elettiin vielä hyvin tiukalla opiskelijabudjetilla. Mutta toki ekaakin jo tykkäsin pukea nätisti. Nyt taas kun tuo kuopus on täyttämässä kolme, pahin sekoaminen alkaa olla takana päin. Mutta tykkään hirveästi toki kauniista vaatteista edelleen, mutta vaatemäärä lasten kaapeissa on hiukan kohtuullisempi kuin ennen, mitä se nyt ikinä sitten tarkoittaakaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin , toisaalta enää ei ole hulluna aikaa pyöriä nettikaupoissa jne, kun on töissä joka ei ole konetyötä :) Mutta joo, asian ytimeen , onhan ne ihania!


      Poista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3