3. elokuuta 2015

VANHA VAATE VS. UUSI VAATE / SIS. ALEKOODIN

 Moikka! Ohessa kuvapläjäys Papun ja Aarrekidin vaatteista. Tällä kertaa mannekiinit eivät ole vaatteita sovittelemassa, vaan olen itse pyykkivuoremme kimpussa ja päätin tutkia (ennen kuin hutkia) hieman Papun ja Aarrekidin vaatteiden laatua, näin maallikon silmin...
Kuvissa on paljon pidetty vaate, vaate jolla on rymytty hiekassa, asfaltilla, liukumäessä, hinkattu puhtaaksi  rasvatahroista ja pesty ehkä hieman kovemmillakin lämpötiloilla pissivahinkojen takia. Toinen vaate on menossa ekaan pesuun, eli uusi.
Tarkkasilmäiset ehkä arvaavat kumpi vaate on uusi? Papujen kohdalla housut ovat vanha vaate ja t-paita uusi. Kun tunnustelen kangasta en huomaa juurikaan eroa. Baggyjen kangas on hieman paksumpaa, mutta ei missään nimessä tunnu ohentuneen tai kuluneen nyppyiseksi. Mustissa yksityiskohdissa on pienen pieni ero. Uuden paidan mustat painatukset ovat täysin mustia ja baggyjen polvipaikoissa on hentoinen hahtu useiden kuukausien käytön jälkeen, pesukertojen arvio on vaikea heittää, mutta reippaasti pesty, kaksikymmentä kertaa? Silaus tarrarullaa polvipaikkoihin ja hahtu lähti pois! Erittäin, erittäin laadukkaat housut. Resoreiden ansiosta nämä voi ottaa käyttöön jo hieman isompanakin. Ja siitä päästiinkin resoreihin, niihin kohtiin jotka helposti kovettuvat, nyppyyntyvät tai menettävät väriään! Ei pihahdustakaan, en keksi moitittavaa, kunto on melkein kuin uusi!


 Aarrekidin uusi mekko on pesty kaksi kertaa, se on säilynyt kahden pesun jälkeen erittäin kirkkaana, eli ei ainakaan menetä väriä niin sanotussa käyttöönottopesussa. Pesin ohjeen mukaan ja nurinpäin.

 Vierellä kuvissa on noin puolivuotta vanha saman kuosin pitkähihainen. Printin värit ovat siinäkin ennallaan. Minttu minttua, oranssi oranssia. Pohjaväri on vaalea ja se taittaa kerman sävyyn. Huomaatte sen parhaiten kun vierellä on paperin valkoinen pilli.
Paitaa on pidetty myös erityisen paljon, se on ollut kovissa tahranpoistoissa varsinkin kauluksen kohdilta (nestemäinen wanish, tiedättehän?) Ja se on suosikkimme edelleen, tosin pääaukko alkaa pian käydä naftiksi. Mekon pääntie on leveämpi olkaimien johdosta, joten siinä ei ainakaan samasta kohtaan aikanaan naftius tule vastaan.

 Paidassa on hentoinen hahtu pinnalla, pesukertoja varmaan puolen vuoden aikana enemmän kuin kerran viikossa, joten reilusti. Kestää hyvin, saumakohdista vastaa laadultaan uutta. Ompeleet ovat pysyneet napakasti kasassa eikä perustrikoopaita ole menettänyt malliaan. Kainalot ehjät, check!Tässä alimassa kuvassa vaatteet ovat lähes päällekäin, on vaikea tunnistaa missä kohtaa uusi vaate kohtaa vanhan, sillä päällisin puolin eroa ei juuri olekaan.
Monet omassa vaatekaapissani olevat vaatteet ovat vuosien takaa. Välillä innostun  pitämään jotain vaatetta enemmän ja kulutusta tulee, kun taas pakkaan ne ylähyllylle odottamaan innostusta. Pienten lasten vaatteissa käyttöikä saattaa olla hyvinkin lyhyt, mikäli kasvupyrähdyksiä tulee tiuhaan! Jälleenmyyntiarvo on tietysti yksi hyvä syy hankkia laatuvaatteita, mutta tietysti myös se, että ulkonäkö miellyttää niin kauan kuin vaate meillä on, sillä nopeasti nyppyinen ja harmaantunut vaate on, noh, hieman harmillista.
Tässä siis ainakin kaksi luottomerkkiämme, molemmilta merkeiltä on pian tulossa syksyn uutuudet ja ainakin sneak peek kuvien nähtyä näyttää upeelta ja syksyiseltä!
Harakanpesä Shopin Marika, ei ole siis turhaan suositellut meillekin näitä kyseisiä vaatteita, ne todella pitävät kutinsa. Nyt pesuun!
 Loppuun vielä otsikossa lupaamani alekoodi! Lisäalea -10% koodilla MAMIN HARAKKA aina keskiviikkoon 5.8  asti ja nyt linkit vaatteisiin: sumu baggyt / piilo t-paita / aarremetsä mekkoaarremetsä paita Jotain on vielä alejen jälkeen jäljellä, joten nopsaan ostoksille! edit edit: alekoodi käy myös normaalihintaisiin!!

psssst GUGGUUN ihanat onesuitit, helleviikkoja luvassa! Me laitetaan huomenna ulos tällainen! Stay tuned! Lupaan vinkata Gugguun laadusta meikäläisen silmin seuraavalla kerralla!

Oliko tällainen postaus kiva?


-Kuvan vaatteet saatu Harakapesä shopista. Hengari saatu Oi Paketista bloginäkyvyyteen.
3 kommenttia:

 1. Meillä on kyllä Aarrekidin kankaat haalistuneet käytössä. Juuri tuo mekko ja samoin esim. monsterkuosinen paita. Haalistuminen on tapahtunut kuitenkin siten että tajusin eron vasta kun lapsi seisoi liikkeessä samanlaisen uuden vaatteen vieressä. Kangas on pysynyt hyvässä kunnossa, ei nukkaa tai koppuroitumista mutta värit ovat haaleammat. Ei siis haittaa käyttöä ollenkaan ja siirtyvät sisaruksellekin käyttöön. Papu ja Aarrekid ovat minunkin luottomerkkejä. Niihin ei kyllästy kolmannenkaan käyttäjän päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mimmu, okei, joo uskon että haalistumista uuteen verrattuna tulee, parasta ehkä se että haalistuminen tulee ajan kanssa kun pesuja kertyy, mustalle vaatteelle ehkä aurinkoa tms.. Tämä aarremetsäkuosi on ensimmäinen pitkästä aikaa mikä meillä on sitten vauvanvaatteiden jotka jääneet jo vuosia sitten pieneksi, eikä niitä kauan edes käytetty. ( Taisi olla raitaa ja sitä toista metsäkuosia??)

   Ihana kuulla, että sinullakin hyviä kokemuksia...

   Poista
 2. Kiva postaus! Aarrekid ja Papu lemppareita täälläkin ja olen ollut tosi tyytyväinen. Syksyn uusia mallistoja odotellessa.. <3 Hei, piti tulla moikkaamaan Gugguun illassa mutta olin aina suusta kiinni kun näin sinut. Olit niin tyylikkäänä, tosi kivat vaatteet oli. Tyylilapset ja tyyliäiti on siellä siis! :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3