4. toukokuuta 2016

LASTEN VAATTEISTA, MIKSI JUURI LASTENVAATTEET?

Lasten vaatteista on mulle tullut pienehkö harrastus aikojen myötä. Pitempään blogia seuranneet ehkä muistavatkin kuinka perhetuttumme (lasten toinen epävirallinen mummu) oli töissä lastenvaateliikkeessä kun odotin esikoistani. Esikoisen synnyttyä meillä oli iso lipastollinen paitoja ja housuja, mekkoja oli pitkä rekillinen, ulkopuvuista puhumattakaan. Lastenvaatteet tai siinä kohtaa vauvanvaatteet tekivät odotuksesta konkreettista. Niiden pienten bodejen hypistely sai minut tuntemaan itsesi äidiksi jo ennen kuin vauva oli syntynytkään. Pian odotin jo perheemme kuopusta ja voi sitä ilon määrää kun lipasto alkoi uudelleen täyttyä tällä kertaa poikamaisista kuoseista, pienistä urheilutöppösistä ja muutamasta kravaatista.
Lasten vaatettaminen on hauskaa puuhaa. Olen harrastanut taaperoiden pukemista saman kuosisiin vaatteisiin ja näin yhdistän heidän vaatetusta. Sittemin on ollut hauska huomata kuinka Tytöllä ja Pojalla on ihan eri maku ja tyyli jonka olen tietysti osaksi itse luonut, mutta valikointia on lastenkin puolelta. Tehtiimpäs minusta kerran lehtijuttukin lastenvaatteisiin liittyen.
Suosin tällä hetkellä ekologisesti valmistettuja lastenvaatteita ja etenkin panostan laatuun. Henkkamaukkaa on kaapissa vähemmän mutta joitain kivoja marketeistakin löytyy toisinaan. Lasten vaatekaappi ei missään nimessä ole ylitäynnä, mutta onhan siellä hieman yli tarpeen esimerkiksi mekkoja. Joskus ei vaan voi vastustaa!
Sen sijaan ulkovaatteita pitää hankkia lähes joka kausi uudelleen ja uudelleen ihan siksi , että lapsi kasvaa tai kuluttaa polvet rikki. Risasilla vaatteilla en tykkää itsekkään painaa menemään, joten lastenkin vaatetus on siisti, vaikkakkaan ei vaatteita heti pienen tahran tullessa tarvitse vaihtaa.
Olen itse omasta tyylistäni myös tarkka ehkä jopa tarkempikikin kun lasten. Omat vaatteet pitää olla tilanteeseen sopivat, juhliin julhavaatteissa ja töihin siistissä asussa. Likainen tai ryppyinen asu ei ole kiva.
Miksi juuri lasten vaatteista sitten kirjoittelen? Inspiraatiolle ei ole tullut vieläkään loppua. Uusia ihanuuksia on kiva kokeilla ja vanhoja tuttuja on turha vaihtaa. Lisäksi koen, että ruudun sillä puolen on paljon aiheesta kiinnostuineita joita olen auttanut kokoasioissa, laatujutuissa, inspiroinnissa tms. Saan siitä jotain, jotain sellaista joka sopii omaan aikaani ja siihen, kun saan tehdä omia juttuja. Lapsethan toki ovat kuvatessa mukana ja osana tätä harrastustani, mutta teksti ja tämä työ blogin äärellä syntyy aina omalla ajallani, päiväuni aikaan tai illalla myöhään.
Ja sitten vielä edellisen postauksen arvonnan voittaja , Marjut!! Sinuun ollaan yhteydessä Hip-Kidistä. Lisää ihanuuksia täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on ilo minulle <3