20. heinäkuuta 2016

VESIROKOSTA TOIPUMINEN

Koska vesirokko on yleinen lastenrokkotauti ja esiintyy lähes kaikilla lapsilla päätin kirjoittaa vielä tänne blogiin meidän selviytymistarinan. Elikkäs Tyttö sai rokon ensin. Aloin hieman googlailla (luin mm blogeista) millainen rokko voi parhaimmillaan tai pahimmillaan olla. Kolmannen päivän räjähdysmäiseen näppyjen kasvuun törmäsin monessa paikkaa. Odoteltiin pienen kuumepiikin jälkeen näppyjä, niitä tuli maltilla. Homma ei levinnyt käsiin edes kolmantena päivänä, muutama näppy kasvoilla, eniten selässä ja jalkojen taipeissa. Kutittahan se illalla, kuume laski. Kutinaan annoin jo aikaisemmin reseptillä saamaamme Ataraxia. Lääke ei kauheana väsyttänyt kolmiosta huolimatta, mutta rauhoitti kutinaa ja lasta. Päivä viisi, kaikki näpyt olivat rupisia ja tyttö olisi ollut jo valmis päiväkotiin. Lääkäri kirjoitti kuusi päivää sairaslomaa vanhemmille, mikä jaettiin puoliksi miehen kanssa. Kolmen päivän jälkeen vapaat on palkattomia, joten jouhevasti ylityöt palamaan!
Viikko meni ja mitään merkkejä ei enää ollut. Matkasimme lomalle.
Tiesinhän minä, että poika saa tartunnaan mutta missä vaiheessa pitkään itämä rokko puhkeasi. 
Ei lomaviikolla! Jes, saimme nauttia lomasta ja matkastamme pohjoiseen kuten olimme suunnitelleet.
Pian olisi töihin paluu ja sieltä näppyset alkoivatkin näyttäytyä. Tasan kaksi viikkoa tytön rokon aloituksesta!
Ataraxia poika ei suostunut ottamaan. Vaahtoja en hankkinut koska ne on aika kalliita, pahin on ohi kahdessa päivässä toivoin. Tuli legendaarinen päivä kolme. Näppyjä oli lähes joka paikassa. Vaippaalueella kutisi kovasti, kuin myös korvakäytävillä. Selkä masu, näppysiä. Tsempattiin, leikittiin se mitä jaksettiin, kuume aaltoili.
Sain annoksen Ataraxia alas, mutta en toista. -En pakottanut, näillä mennään. 
Näppyjä oli sen verta paljon, että saimme lääkäriltä kymmenen päivää sairaslomaa. Rupisia näpyt olivat vasta noin seitsemäntenä päivänä , koska niitä tuli ja oli paljon!
Nyt kun tauti on selätetty, olo on helpottunut ja ylpeä siitä, että lapset jaksoivat sen sairastaa periaatteessa muitta mutkitta. Äitinä ja isinä me ollaan taas kerran onnistuttu ja pienet vastaoinkäymiset selätetty yhdessä :) Jee. Taudit osaavat olla tosi erilaisia, mutta lopulta mennään samalla kaavalla. 
Ja pian oltiin taas leikkikentillä, eli te ketkä painitte inhottavan rokon kanssa, lopulta se on nopeesti ohi. Tsemppiä!

Loppuviikosta kuullaan yhdestä aika ihanasta uudehkosta verkkokaupasta! Tsekkaa ennakkoon Instassa mamin aarteet 
-Rea

2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli just vesirokko. Ensin 6v pojalla paljon näpppyjä vyötäröstä ylöspäin, ei kutissu ollenkaan. Sit 4,5v tytöllä alkoi tasan 2 viikon päästä. Näppyjä kohtalaisesti mut ai että ne kutisi!! 2 yötä valvottiin ja sit hain vaahdon apteekista ja rauha tuli taloon. Harmillisesti meni mun lyhyt kesäloma tytön sairastaessa, mut onneks rokot on nyt ohi.

    VastaaPoista
  2. :( voi ei Emmi, onneksi tauti on selätetty nyt ! Ihanaa kesän jatkoa teille ❤️❤️

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on ilo minulle <3