26. toukokuuta 2016

MEIDÄN KUULUMISIA JA ALEKOODI

Heippa kaikille. Aurinko on vienyt meidät lähes kokonaan mennessään ja ollaan päästy ihan kunnolla nauttimaan kesäisestä meiningistä. Tänään kuitenkin oli hieman viileämpää. Huomenna mulla on luvassa omaa aikaa kaveriporukalla, hieman skumpan juontiakin jopa, eiks oo hurjaa? ;)
Viikot on nyt keväällä menneet ihan hurjan nopeesti. Lapset ovat olleet päiväkodissa pääsääntöisesti neljänä päivänä viikossa. Kesälomat on jaettu osiin tulevalle kesälle ja hieman jo odotellaan lomaa (lue: lasketaan päiviä) Ollaan suunniteltu menoja ja reissuja koko perheelle, mutta luvassa on ainakin kylpyläloma meille aikuisille ihan kaksisteen. Kahden keskinen aika on ihan hurjan tärkeetä, vaikka olenkin nössykkä äiti joka melkein heti ikävöi lapsiaan "lomallaan". 
Töissä olen viimeiset viikot tehnyt niin paljon koneella hommia, että kotona läppäri on lähinnä pölyttynyt. Pölyn määrää lisää se, että vieressämme pihalla rakennetaan tai kunnostetaan jotain ja ulkokalusteita on saanut pyyhkiä joka päivä... Viikonloppuna me meinataan nukkua pitkään, käydä katsomassa Angry Birdsi elokuvissa ja kuntoilla! Oon saanut ihan hurjan inspiksen liikkua ja tehdä aerobisia harjoituksia. Pitkä viikonloppuvapaa tulee todella tarpeeseen! Toivotaan myös ihania ilmoja!

Loppuun vielä Nuttuluxiin alekoodi: duck25 saat mm. edellisen postauksen haalarista - 25% jotka löydät täältä klik klik, koodi voimassa heti ja umpeutuu 31.5.2016 . Ducksday merkin vaatteet on oikeesti aika joka sään ulkovaatteita ja hinta laadultaan tosi bueno! käyppä kurkkaan!

Heippati hei!

13. toukokuuta 2016

SISARUSTEN HUUTOVIRSI

"Ei älä, ei, älä, ei, älä " tönäisy, repimistä ja lisää huutoa! Kuinka monen huushollissa sisarukset tappelevat , haastavat, kinaavat illan viimeiset tunnit? Kun kiva päivä tuntuu rennolta ja päivällinenkin syödään vielä hyvissä merkein, on se vaan tyyntä ennen myrskyä. Tuntuu, ettei meidän kotona saa äiti edes puheenvuoroa illalla kun kina ja sekameteli on niin hurjaa. Jokaiseen kinaan en jaksa puuttua, mutta repimiseen ja toisen satuttamiseen on tietysti pakko. Sisarusten välinen kinaaminen on todella tympivää, joskin kyllä tiedostan, että se on suht normaalia. Mutta sitä ei jaksais äitinä kuunnella ( tätä kirjoitellessa on muuten just tainnutettu pari kinaa). Tuntuu, kuin tekisivät tahalleen. Onneksi on myös rakkautta, haleja ja nyt... Vihdoin, vierekkän nukkuminen!

 Tämä ihana Nuttuluxista saatu kevythaalari on Ducksdayn. On muuten erinomainen valinta kevään kylmemmille ja etenkin sateisille keleille. Sopiiko sinusta sinisen sävyt myös tytöille? Meillä kun välillä kinataan siitäkin mikä on poikalelu tai tyttöväri! Zoen haalari on kokoa 104/110 ja Tyttö on reilun metrin mittainen :) Tunnistatko merkin?

Kaikesta huolimatta, hyvää viikonloppua!8. toukokuuta 2016

ÄLÄ LAIHDUTA

Toissapäivänä vietettiin älä laihduta päivää. Kansainvälisesti päivää on vietetty vuodesta 2010. Vaikka minulla on takana muutama "rankempi" laihdutussessio ( raskauksien jälkeen noin 15 kilon tiputus muutamaan kuukauteen), olen sen verta syöppö ja hyvän ruuan ystävä, että ihan pelkällä dietillä en eläisi. Ihanne mitoissani en omasta mielestäni ole tälläkään hetkellä. Molempien raskauksien jälkeen halusin kuintenkin nopeesti ruotuun vartaloni kanssa. Pudotin painoa lähinnä ruokavalion avulla ja vähillä kaloreilla sillä kunnon urheiluun ei ollut aikaa eikä halua. Diettasin ja laskin hieman kaloreita. Paino tippui äkkiä, varmasti luonnostaankin, imettämällä ja diettaamisella, eli laihdutin. Aika ajoin katson peiliin ja päätän vetää taas pienen jakson tiukemmalla ruokavaliolla ja laihduttaa niin sanotusti ylimääräiset turvotukset pois.
Olen ihan normaalipainoinen, pienikokoinen ja tavallaan todella sinut itseni kanssa. Iän tuoma itseluottamus näkyy varmasti. Toisinaan silti saan lietsottua mieleni siihen, että olen läski, turvonnut, painan liikaa. Veikkaan, että se on jokin ihme päähänpinttymä tms. Me naiset?
Tänä kesänä on kuitenkin muotia kulkea Crop Topeissa joten tietysti olen omani hankkinut. Oikeestaan mua ei haittaa yhtään jos pikkasen on löysää tai kilo kaksi turvotusta. Mä aijon nauttia vaatetuksesta juuri sillain ku itestä hyvältä tuntuu. En jaksa piilotella löysiä tai tavoitella ihan täydellisyyttä. Mielummin teen sen hyvän maun rajoissa ja olempas jopa lisännyt liikuntaakin kalenteriini. Aina ei kannata tuijottaa vaakaa ja laihduttaa, peilikuvalleen on hyvä antaa armoa, minäkin yritän.Lyhyitä kesäisiä toppeja ja t-paitoja saa mm. Veromodasta. Lisää mun päivän asuja Rea / mamin aarteet INSTAGRAMISSA Kaikille äideille armollista ja kaunista Äitienpäivää ja halaus omalleni!-Rea


7. toukokuuta 2016

VÄLIKAUSIVAATTEISTA (MUKANA ALELINKKI)

Vähälle käytölle meinasi välikausivaatteet jäädä tälle kaudelle. Katsotaan kuinka pian (pessimisti ei pety)  iskee sade tai kylmempi ilma... Molo Kidsin kevyet välikausivaatteet sopivat Suomen säihin kuin nakutettu. Kausi toisen jälkeen meiltä löytyy merkin haalareita, takit ja housuja. Varsinkin nämä tuulipuku kangasta (verkkovuorella) olevat ovat ehdottomasti meidän suosikkeja. Välikausivaatteet on lämpimistä keleistä huolimatta meillä naulakossa ja uskon, että niille on eniten käyttöä kun miettii Suomen vuodenaikoja ja vaihtelevia kelejä. Kesällä, talvella, keväällä ja syksyllä tietysti. Vaikka ilma on lämmin on maa vielä kylmä ja aamut muutenkin raikkaita. Mikäli sun kaapissa on tilaa välikausivaatteille nyt tai syksyllä niin kurkkaa ihmeessä Jeriikan tarjous ( sis myös Mini Rodineita) joka on voimassa 10.5 saakka.
Kuvien asut Nike, Takki / Molo Kids Windy Tuulihousut / Molo Kids Waits 
Nyt toivotan hyvää viikonloppua!
6. toukokuuta 2016

SUPERVINKKI KESÄPÄIVÄN VIETTOON LASTEN KANSSA

Kymmenen kuvaa Espoon Oittaalta ja kaksikymmentä astetta lämpöä! Mikäli pääkaupunkiseudulla halajat viettää perheen kesken ihanaa ja aktiivistaa kesäpäivää suosittelen lämpimästi käymään Espoon Oittaalla. Oittaan uimaranta on yksi Espoon parhaimmista ja sopii lapsi-uimareille hyvin sillä ranta ei ole äkkisyvä. Varpaiden liplatus rantaviivaan on nyt koettu. Vaikka asteita on mittarissa reilu kaksikymmentä, tuntuu tosi hassulta, että kevät vaihtui kesäiseksi näin hurjan nopeasti. Uimareita ei vielä ollut paljoakaan, mutta meidän veijarit uskalsivat hienosti kävellä vedessä. 
Rannan vieressä on huippusuosittu Angry Birds puisto, missä pienemmille löytyy aidattu alue. Merirosvalaiva, liukumäkiä, keunuja ja paljon erilaisia kiipeilymahdollisuuksia. Hieman oli hellettä pysyä ipanoiden perässä. 
Alueella on myös leirintäalue, mistä voi vuokrata mökin tai saapua asuntovaunulla. Pienen matkan päässä on rannan toinen puoli. Matkasimme hieman rauhallisempaan suuntaan evästauolle ja saatiin yksikseen syödä pöytien ja grillikatoksen äärellä. Varaa siis mukaan evästä, sillä varmasti mahtuu syömään kivan tilavasti. Matkalla bongattiin hevosajelua ja aikuisille suunnattu kuntosali (iso liuta kuntoiluvälineitä ja laitteita) luonnon helmassa ulkosalla.
Freesbeen heittelyyn ja rantalentikseen on varattu upeesti tilaa luonnosta!
Päivän lounaan voi nauttia rantaravintolassa, mistä bongasin myös herkullisen Äitienpäivä menuun joka on tarjolla sunnuntaina kello 11 ja 13 , hintaa kattavalle buffalle vain 29e ja alle nelivuotiaat lapset vain 4e. Jos meillä ei olisi jo muita suunnitelmia niin varmasti houkuttaisi! Päivän lounas oli muistaakseni kympin luokkaa. Jäätelöä ja makeisia saa tietysti myös ja terassille paistaa lämpimästi aurinko! Eikä me eväistä uholimatta voitu vastustaa jätskitaukoa. 
Suosittelen!


Aurinkoista ja ennen kaikkea ihanaa kesän aloitusta kaikille lukijoille <3-Rea

5. toukokuuta 2016

ÄITIYS JA TYÖKUVIOT

Luin hetki sitten vauva.fi sivuilta artikkelin missä lapsen saaneen nyt kaksivuotiaan äidin oli vaikea saada töitä. Töihin paluu äitiysloman jälkeen ei enää ollutkaan itsestäänselvyys. Työhaastatteluissa äitiä eli työnhakijaa oli painostettu usein lapsista? Pienen lapsen äitiä pidettiin artikkelin mukaan riippakivenä työpaikalla, työkaverina joka olisi paljon poissa mahdollisesti sairastelevan lapsen takia.
Tässä kohtaa huokasin syvään. Minun pitää olla todella onnellinen siitä, että työni ja asemani työssäni odotti minua lähes kolme vuotta (siitä kun ekan kerran jäin äitiyslomalle 2011) . Palasin automaattisesti takaisin samaan duuniin. Vaikka työhön ja uuteen arkirytmiin oli totuttelu en usko, että se näkyi työpanoksessani. Sain vastuullisia työtehtäviä takaisin ja tässä sitä ollaan edelleen. Vuorotyöni ansiosta minulla on mahdollisuus joustaa työajoissa ja suunnitella mahdollisia arkivapaita lasten kanssa. Tietysti myös miehenikin joustava työ antaa oman panoksensa meidän toimivalle sirkukselle. 
En koe, että minua kohdeltaisiin eri arvoisesti mikäli joudun olemaan lasten flunssan takia pois töistä. Toki asiaa helpottaa jälleen lasten isin panos ja jaamme tasaisesti poissaolot mikäli niitä on tullakseen. Kyllähän sitä joskus meinaa epätoivoon vaipua kun tietää, että töitä olisi mutta on pakko jäädä kotiin sairaan lapsen kanssa. Kylmä faktahan on tietysti se, että minulla on siihen täysi oikeus eikä se saa vaikuttaa työyhteisössä millään tapaa.
En tiedä kuinka kävisi jos alkaisin hankkimaan uutta työtä? Kysyttäisiinkö minulta perhekuvioita, kuinkahan paljon se vaikuttaisi. Olisinko harmissani jos en saisi duunia siksi, että minulla on kaksi ihanaa kultakimpaletta, lapseni...
Kyllä siinä varmasti tulisi paha olo. Onneksi minun ei tarvitse vaihtaa alaa tai työtä ja olen onnellinen juuri näin. Juuri näiden työkavereiden ja esimiesteni kanssa. Joista meistä jokainen on saman arvoinen työyhteisössämme.
Näin Äitienpäivän kynnyksellä haluan vielä sanoa kaikille epäröiville, että me äidit ollaan oikeesti aika kovia tyyppejä, meillä on pitkä ja kärsivällinen pinna. Me osataan järjestää asiat nopeasti tärkeysjärjestykseen, priorisoida. Me hypätään vaikka kaivoon jos tilanne sen vaatii, eli heittäydytään ja annetaan kyllä kaikkemme! Niin työmaalla kuin kotonakin. <3
Hellyyttävä Äitienpäivälahja ennakkoon <3


-Rea

4. toukokuuta 2016

LASTEN VAATTEISTA, MIKSI JUURI LASTENVAATTEET?

Lasten vaatteista on mulle tullut pienehkö harrastus aikojen myötä. Pitempään blogia seuranneet ehkä muistavatkin kuinka perhetuttumme (lasten toinen epävirallinen mummu) oli töissä lastenvaateliikkeessä kun odotin esikoistani. Esikoisen synnyttyä meillä oli iso lipastollinen paitoja ja housuja, mekkoja oli pitkä rekillinen, ulkopuvuista puhumattakaan. Lastenvaatteet tai siinä kohtaa vauvanvaatteet tekivät odotuksesta konkreettista. Niiden pienten bodejen hypistely sai minut tuntemaan itsesi äidiksi jo ennen kuin vauva oli syntynytkään. Pian odotin jo perheemme kuopusta ja voi sitä ilon määrää kun lipasto alkoi uudelleen täyttyä tällä kertaa poikamaisista kuoseista, pienistä urheilutöppösistä ja muutamasta kravaatista.
Lasten vaatettaminen on hauskaa puuhaa. Olen harrastanut taaperoiden pukemista saman kuosisiin vaatteisiin ja näin yhdistän heidän vaatetusta. Sittemin on ollut hauska huomata kuinka Tytöllä ja Pojalla on ihan eri maku ja tyyli jonka olen tietysti osaksi itse luonut, mutta valikointia on lastenkin puolelta. Tehtiimpäs minusta kerran lehtijuttukin lastenvaatteisiin liittyen.
Suosin tällä hetkellä ekologisesti valmistettuja lastenvaatteita ja etenkin panostan laatuun. Henkkamaukkaa on kaapissa vähemmän mutta joitain kivoja marketeistakin löytyy toisinaan. Lasten vaatekaappi ei missään nimessä ole ylitäynnä, mutta onhan siellä hieman yli tarpeen esimerkiksi mekkoja. Joskus ei vaan voi vastustaa!
Sen sijaan ulkovaatteita pitää hankkia lähes joka kausi uudelleen ja uudelleen ihan siksi , että lapsi kasvaa tai kuluttaa polvet rikki. Risasilla vaatteilla en tykkää itsekkään painaa menemään, joten lastenkin vaatetus on siisti, vaikkakkaan ei vaatteita heti pienen tahran tullessa tarvitse vaihtaa.
Olen itse omasta tyylistäni myös tarkka ehkä jopa tarkempikikin kun lasten. Omat vaatteet pitää olla tilanteeseen sopivat, juhliin julhavaatteissa ja töihin siistissä asussa. Likainen tai ryppyinen asu ei ole kiva.
Miksi juuri lasten vaatteista sitten kirjoittelen? Inspiraatiolle ei ole tullut vieläkään loppua. Uusia ihanuuksia on kiva kokeilla ja vanhoja tuttuja on turha vaihtaa. Lisäksi koen, että ruudun sillä puolen on paljon aiheesta kiinnostuineita joita olen auttanut kokoasioissa, laatujutuissa, inspiroinnissa tms. Saan siitä jotain, jotain sellaista joka sopii omaan aikaani ja siihen, kun saan tehdä omia juttuja. Lapsethan toki ovat kuvatessa mukana ja osana tätä harrastustani, mutta teksti ja tämä työ blogin äärellä syntyy aina omalla ajallani, päiväuni aikaan tai illalla myöhään.
Ja sitten vielä edellisen postauksen arvonnan voittaja , Marjut!! Sinuun ollaan yhteydessä Hip-Kidistä. Lisää ihanuuksia täällä.